Nu ai nevoie de masina de inghetata pentru a pregati acest desert care contine alcool.
Ingrediente
175g ciocolata neagra topita
3 galbenusuri de ou
75ml de crema de whiskey
500ml frisca batuta
Pentru sirop
300ml apa
300ml zahar granular
Mod de preparare
Pentru sirop, incalzeste usor apa si zaharul pana cand zaharul s-a topit.
Pune 50ml din sirop intr-o cana separata. Cat timp este cald, amesteca ciocolata topita cu restul de sirop. Lasa la racit, apoi pune in frigider sa se raceasca bine.
Intr-un vas mare, bate cu mixerul electric galbenusurile de ou impreuna cu cei 50ml de sirop pana cand obtii un amestec deschis la culoare si cremos. Incorporeaza apoi amestecul de ciocolata, urmat de crema de whiskey si frisca.
Pune intr-o tava, acopera si lasa la congelator peste noapte. Pentru a servi, lasa la temperatura camerei timp de 5 minute.
sursa
Ingrediente
175g ciocolata neagra topita
3 galbenusuri de ou
75ml de crema de whiskey
500ml frisca batuta
Pentru sirop
300ml apa
300ml zahar granular
Mod de preparare
Pentru sirop, incalzeste usor apa si zaharul pana cand zaharul s-a topit.
Pune 50ml din sirop intr-o cana separata. Cat timp este cald, amesteca ciocolata topita cu restul de sirop. Lasa la racit, apoi pune in frigider sa se raceasca bine.
Intr-un vas mare, bate cu mixerul electric galbenusurile de ou impreuna cu cei 50ml de sirop pana cand obtii un amestec deschis la culoare si cremos. Incorporeaza apoi amestecul de ciocolata, urmat de crema de whiskey si frisca.
Pune intr-o tava, acopera si lasa la congelator peste noapte.
Pentru a servi, lasa la temperatura camerei timp de 5 minute.
sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro