Reteta de scorvergi cu branza ca la bunica acasa! Uite ce usor se prepara!

Reteta de scorvergi cu branza ca la bunica acasa! Uite ce usor se prepara!
Reteta de scorvergi cu branza ca la bunica acasa! Uite ce usor se prepara!

O reteta usoara de scovergi, asa cum pregatea bunica, poate fi descoperita si astazi in bucataria gospodinelor din Baragan.

 

Ingrediente:
- 500 gr. faina+ 100 gr. pentru infainat planse
- o cana de apa calda (250 ml.)
- un cub de 25 gr. drojdie proaspata
- o lingurita de sare
- o lingura rasa zahar
- 3 linguri de ulei de masline
In plus, aveti nevoie de 1/2 litru ulei pentru prajit scovergile.
Mod de preparare:
Intr-un castron incapator se pune faina cernuta, tinuta la cald anterior prepararii. In centrul fiinii se face o gropita. Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castronel micut pana se va lichefia. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta peste ea, se amesteca apoi si cu doua linguri de faina si aceasta compizitie obtinuta se toarna in gropita facuta in faina.
Se presara cu mana putina faina deasupra drojdiei si se acopera cu un prosop, lasandu-se la crescut, intr-un loc destul de cald, ferit de curent, aproximativ 15 minute. Se va observa ca aceasta maia va crapa si va face bolboci. Cand isi va dubla volumul se incepe framantatul cu o lingura de lemn, la inceput, apoi cu mana.
Se toarna peste maia restul de apa, uleiul si sarea si se framanta pana se obtine un aluat molcut, care seamana foarte bine cu aluatul de paine! Se acopera cu un
prosop moale si se lasa la crescut, la cald, aproximativ 30 de minute, pana se dubleaza volumul si aluatul este foarte pufos. Cand aluatul a crescut suficient, se rastoarna pe planseta de lucru.
In continuare se procedeaza asa: se rup bucati mici de aluat, din care se modeleaza cu degetele  inmuiate in ulei( pentru a nu se lipi) scovergile. Sub nicio forma sa nu se incerce intinderea aluatului cu sucitorul, fiindca se preseaza si aluatul da inapoi, nu mai este pufos! Structura acestui aluat, fara lapte, fara oua, este alta decat a celui de
gogosi. Farmecul scovergilor sta si-n acele denivelari, asa cred eu! Dupa ce s-au modelat toate scovergile, se coc in tigaia cu mult ulei si se scot pe servetel absorbant.
Daca doriti sa umpleti cateva si cu branza, se procedeaza astfel: pe o jumatate din foaia de scovearga intinsa pe planseta, asezati branza, indoiti apoi  cealalta jumatate peste ea, suprapuneti cu grija si lipiti marginile prin apasare cu dintii unei furculite.
Apoi se prajeste si aceasta, ca si cele simple. Rezultatul va fi uimitor, pofta buna!
Sursa

Ingrediente:

- 500 gr. faina+ 100 gr. pentru infainat planse
- o cana de apa calda (250 ml.) 
- un cub de 25 gr. drojdie proaspata 
- o lingurita de sare 
- o lingura rasa zahar 
- 3 linguri de ulei de masline                                                

                                                     
In plus, aveti nevoie de 1/2 litru ulei pentru prajit scovergile.

Mod de preparare:

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta, tinuta la cald anterior prepararii. In centrul fiinii se face o gropita. Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castronel micut pana se va lichefia. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta peste ea, se amesteca apoi si cu doua linguri de faina si aceasta compizitie obtinuta se toarna in gropita facuta in faina.

Se presara cu mana putina faina deasupra drojdiei si se acopera cu un prosop, lasandu-se la crescut, intr-un loc destul de cald, ferit de curent, aproximativ 15 minute. Se va observa ca aceasta maia va crapa si va face bolboci. Cand isi va dubla volumul se incepe framantatul cu o lingura de lemn, la inceput, apoi cu mana. 

Se toarna peste maia restul de apa, uleiul si sarea si se framanta pana se obtine un aluat molcut, care seamana foarte bine cu aluatul de paine! Se acopera cu un prosop moale si se lasa la crescut, la cald, aproximativ 30 de minute, pana se dubleaza volumul si aluatul este foarte pufos. Cand aluatul a crescut suficient, se rastoarna pe planseta de lucru.

In continuare se procedeaza asa: se rup bucati mici de aluat, din care se modeleaza cu degetele  inmuiate in ulei( pentru a nu se lipi) scovergile. Sub nicio forma sa nu se incerce intinderea aluatului cu sucitorul, fiindca se preseaza si aluatul da inapoi, nu mai este pufos! Structura acestui aluat, fara lapte, fara oua, este alta decat a celui de gogosi. Farmecul scovergilor sta si-n acele denivelari, asa cred eu! Dupa ce s-au modelat toate scovergile, se coc in tigaia cu mult ulei si se scot pe servetel absorbant.

Daca doriti sa umpleti cateva si cu branza, se procedeaza astfel: pe o jumatate din foaia de scovearga intinsa pe planseta, asezati branza, indoiti apoi  cealalta jumatate peste ea, suprapuneti cu grija si lipiti marginile prin apasare cu dintii unei furculite. Apoi se prajeste si aceasta, ca si cele simple. Rezultatul va fi uimitor, pofta buna!

Sursa

 

Citește și: Emoții URIAȘE în „Casa iubirii”! Moldo îi oferă inelul Kirei! Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în emisiune- kanald.ro

Citește și: ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Roxana Vașniuc, confesiuni cu lacrimi în ochi. Care au fost cele mai grele momente din viața ei și ce spune despre părinții săi: “Tot timpul m-am gândit la asta.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

Există momente în care DUREREA unui om îți taie răsuflarea. Astăzi a fost unul dintre ele. CE A FĂCUT acum Igor Cuciuc lasă o urmă adâncă în inimile celor care au simțit: "Sufletul omului este cel mai greu de vindecat… uneori poate chiar imposibil"

VIDEO Cum se înțelegea George Restivan cu cei doi copii ai Adrianei și ce surpriză a pregătit bărbatul pentru vedetă, de sărbători: „Sunt foarte mulți pași care trebuie completați acolo.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Elevă de clasa a IX-a, răpită, bătută și umilită de 6 colege din cauza unui băiat! I-au furat telefonul și au agresat-o minute întregi pe o stradă din apropierea școliI


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies