Rețetă de Pui cu smântână la cuptor a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un gust inedit într-o singură farfurie!

Rețetă de Pui cu smântână la cuptor a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Puiul cu smântână la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pui cu smântână la cuptor, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de  YouTube WOWnews  și  Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui cu smântână la cuptor, preparat exact pe gustul vostru.

 

Rețetă de  Pui cu smântână la cuptor  - „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pui cu smântână la cuptor, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 45 minute

Timp de preparare  – 35-40 minute

Timp total  – 2 ore

Porții  – 4 persoane

Ingrediente –  Pui cu smântână la cuptor  - „Păzea, Creața gătește!”

  • 500 g piept de pui
  • 20 ml ulei
  • 5 g sare
  • 250 g smântână
  • 3 ouă (la temperatura camerei)
  • 200 g cașcaval
  • 5 g busuioc
  • 5 g piper negru
  • 5 g boia dulce
  • o roșie

De menționat este faptul că această cantitate de  ingrediente   este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețetă de Pui cu smântână la cuptor a emisiunii „Păzea, Creața gătește!” [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Bune de savurat cu un pahar de lapte!

Mod de preparare -  Pui cu smântână la cuptor  - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mare de bucătărie. În continuare, ne vom ocupa de pregătirea puiului. Așadar, vom avea nevoie de cele 500 de grame de piept de pui, fâșii pe care le vom lua rând pe rând, pentru a le tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite, iar ulterior le vom așeza în bolul pregătit.

Pasul 2.  Pieptul de pui se condimentează cu cele 50 de mililitri de ulei, 5 grame de boia de ardei dulce, 5 grame de piper negru și 5 grame de sare. Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca puiul cu toate condimentele, pentru ca acestea să ajungă pe toată suprafața cubulețelor de pui.

Pasul 3.  În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom sparge cele 3 ouă întregi (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unui tel, le vom bate bine, astfel încât albușul și gălbenușul acestora se vor îmbina așa cum ne dorim. Imediat apoi, vom adăuga și cele 250 de grame de smântână, alături de 5 grame de busuioc, 5 grame de sare și 5 grame de piper negru. Amestecăm totul cu un tel, până când vom obține textura unui sos cremos.

Pasul 4.  A venit timpul să radem și cașcavalul, într-un bol de dimensiuni mai mici, cele 150 de grame. Din cele 150 de grame, vom adăuga doar 100 de grame în bolul cu sosul nostru, pe care îl vom amesteca tot cu telul, pentru a se încorpora mai bine în sos. Odată terminat acest pas, vom turna sosul peste bucățile de pui din bol și mai amestecăm încă puțin cu o lingură.

Rețetă de Pui cu smântână la cuptor a emisiunii „Păzea, Creața gătește!” [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Citește și: Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!

Pasul 5.  Acum vom avea nevoie de o tavă termo-rezistentă, adâncă, pe care nu o vom mai unge cu ulei, însă dacă utilizați un alt tip de tavă, se recomandă să o ungeți cu ulei. Compoziția se toarnă în tavă, iar cu o lingură vom așeza uniform conținutul.

Pasul 6.  Trebuie să tăiem feliuțe și roșia. Așezăm feliuțele deasupra compoziției noastre din tavă, iar imediat apoi și cele 50 de grame de cașcaval ras, păstrat special pentru acest pas.

Pasul 7.  Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 35-40 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar rețeta este gata!

Puiul cu smântână la cuptor  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Rețetă de Pui cu smântână la cuptor a emisiunii „Păzea, Creața gătește!” [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate