Pasca nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Paste, asa ca iti prezentam o reteta usoara.
Ingrediente pasca cu branza dulce si stafide
pentru aluat:
300 g faina
60 ml lapte
200 g zahar
2 galbenusuri
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lamaie si portocala
pentru umplutura:
un kilogram branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri faina
4 oua
250 g zahar
200 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie si de portocala
un praf de sare
Mod de preparare pasca cu branza dulce si stafide
Intr-un
bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.
Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale.
Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.
Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.
Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.
Sursa: Gandul.info
Sursa foto: bucataria-romaneasca.ro
Ingrediente pasca cu branza dulce si stafide
pentru aluat:
300 g faina
60 ml lapte
200 g zahar
2 galbenusuri
200 g unt
25 g drojdie
coaja
de lamaie si portocala
pentru umplutura: un kilogram branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri faina
4 oua
250 g zahar
200 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie si de portocala
un praf de sare
Mod de preparare pasca cu branza dulce si stafide Intr-un bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.
Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.
Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.
Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt.
Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.
Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.
Sursa:
Gandul.info Sursa foto:
bucataria-romaneasca.ro
Citește și: Horoscopul pentru ziua de luni, 29 decembrie 2025: Semul zodiacal care se simte epuizat și are nevoie de o perioadă mai lungă de odihnă- kanald.ro
Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro