Macaroanele cu brânză, pui și ciuperci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de macaroane cu brânză, pui și ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase macaroane cu brânză, pui și ciuperci, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Macaroane cu brânză, pui și ciuperci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de macaroane cu brânză, pui și ciuperci, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Macaroane cu brânză, pui și ciuperci
- o ceapă albă mare
- 2 bucăți de piept de pui
- 2 ardei grași
- o lingură de pastă de tomate
- 2 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 500 g macaroane
- mix de brânză cheddar și mozzarella
- o lingură de chimen
- o lingură de paprika
- o jumătate de lingură de oregano
- o jumătate de lingură de pătrunjel uscat
- sare
- piper negru măcinat
- o cutie de ciuperci
- 1 l lapte (la temperatura camerei)
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g de făină
- nucșoară
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Sarailie. Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești
Mod de preparare - Macaroane cu brânză, pui și ciuperci
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu spre ridicat. Adăugăm și 2 linguri de ulei de măsline. Odată ce s-a încins uleiul, vom adăuga în tigaie o ceapă albă, de dimensiuni mai mari, pe care o vom tăia în cubulețe mai mici.
Pasul 2. Abia după ce s-a călit ceapa, vom adăuga în tigaie și 2 căței de usturoi, pe care i-am tocat mărunt, în prealabil. Mai amestecăm pentru încă puțin timp, iar apoi adăugăm și cele 2 bucăți de piept de pui, însă pe care le-am tăiat în cubulețe mai mici, în prealabil.
Gătim, pentru încă 5 minute sau până când puiul devine mai alb la culoare, momente în care mai și amestecăm din când în când.Pasul 3. A venit timpul să adăugăm și 2 ardei grași, unul verde și unul roșu, tăiați în cubulețe mai mici, în prealabil, alături de o cutie de ciuperci. Amestecăm cu o lingură de lemn, pentru ca ingredientele să se combine cât mai bine cu putință.
Pasul 4. Adăugăm imediat apoi, și o lingură de pastă de tomate, o lingură de chimen, o lingură de paprika, o jumătate de lingură de oregano, o jumătate de lingură de pătrunjel uscat, sare și piper negru măcinat (după gust) și amestecăm. Gătim până când ardeii sunt preparați cum trebuie.
Pasul 5. Între timp, vom avea nevoie și de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple cu apă și vom adaugă și sare (după gust). Așteptăm să ajungă la punctul de fierbere și adăugăm 500 de grame de macaroane, și fierbem pentru 10 minute.
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Pasul 6. Acum a venit timpul să preparăm sosul bechamel. Așadar, vom avea nevoie de 1 litru de lapte (la temperatura camerei), 100 de grame de unt (la temperatura camerei), 100 de grame de făină, sare, piper negru măcinat (după gust) și nucșoară.
Pasul 7. Într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga 100 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom topi, la foc mediu. Odată ce untul s-a topit complet, vom adăuga și 100 de grame de făină, pe care o vom găti și amesteca, continuu, cu telul, timp de 2-3 minute. În continuare, vom adăuga, treptat, și 1 litru de lapte (la temperatura camerei), timp în care vom amesteca constant, până când vom obține un sos fin. Apoi vom condimenta sosul și cu sare, piper negru măcinat și puțină nucșoară.
Pasul 8. Strecurăm pastele, adăugăm peste ele conținutul de legume și carne din tigaie, amestecăm și transferăm jumătate din cantitatea lor într-o tavă termo-rezistentă de cuptor. Adăugăm jumătate din sosul bechamel, peste paste, iar deasupra presăram un mix de brânză cheddar și mozzarella (după gust). Adăugăm apoi și restul pastelor, restul sosului bechamel și încă puțin mix de brânză cheddar și mozzarella.
Pasul 9. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute . După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar rețeta este gata!
Macaroanele cu brânză, pui și ciuperci sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!