Reteta de Dragobete: Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura

Reteta de Dragobete: Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura
Reteta de Dragobete: Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura

Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura este un desert care poate fi consumat la o cina romantica de Dragobete, prajitura fiind una fina si eleganta.

Ingrediente:

-120 de mililitri de crema de branza, la temperatura camerei
-un sfert de cana cu zahar pudra, plus inca doua linguri
-putina sare
-1/2 lingura cu vanilie
-10 mililitri de lichior de zmeura, Cointreau sau rom
-190 de mililitri de smantana pentru frisca
-170 de grame de zmeura decongelata
-1/4 lingura cu apa de trandafiri
-2 linguri zahar granulat
-zmeura proaspata pentru decor

Mod de preparare:

Folositi patru forme de prajituri, preferabil in forma de inima, pe care le tapetati cu tifon, lasand marginile acestuia

sa iasa circa 5 centimetri in afara. Puneti formele pe farfurii sau pe hartie de copt cu marginile ridicate si lasati de-o parte.

in bolul mixerului puneti branza si amestecati-o, la viteza medie, pana devine fina. Cerneti zaharul pudra si adaugati-l in trei parti peste crema de branza, amestecand bine inainte de a adauga fiecare parte de zahar si impingand continutul bolului spre paleta mixerului.

Adaugati sarea, vanilia si lichiorul si amestecati pana ce sunt bine incorporate, apoi varsati amestecul intr-un bol mai mare.


in primul bol, pe care nu este nevoie sa il spalati, puneti smantana pentru frisca si amestecati cu ustensila dedicata a mixerului pana ce frisca este gata. Folosind o spatula flexibila, amestecati un sfert din frisca cu compozitia de branza, apoi, adaugati incet si restul de frisca.

impartiti amestecul in patru si adaugati-l in formele de inima. Acoperiti apoi amestecul cu marginile tifonului, puneti inimile in forme de copt cu margini zimtate si bagati la frigider peste noapte.


Pentru preparea sosului, adaugati zmeura decongelata, cu tot cu suc, intr-un blender, alaturi de apa de trandafiri si doua linguri de zahar. Amestecati pana se formeaza o pasta fina. Strecurati sosul printr-o sita fina, aruncand semintele. tineti la frigider pana serviti desertul.

inainte de a servi, scoateti formele din frigider si aruncati lichidul care s-a adunat sub ele. Trageti de tifon si rasturnati cu grija pe farfuria pe care veti servi desertul.
Stropiti cu sos de zmeura si adaugati zmeura proaspata pentru decor, dupa gust.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum îl vede Alina Sorescu pe fostul ei soț, Alexandru Ciucu, și ce îi vine în minte atunci când se gândește la el? “Sunt convinsă că lucrurile astea, la un moment dat, se întorc.”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Unul dintre cel mai bine plătite supermodele din toate timpurile, diagnosticată cu cancer

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Surpriză de proporții pentru fetele din “Casa iubirii”! Un nou concurent își face apariția în emisiune! Aflați ce reacții va stârni noul băiat, dar și cum va fi primit de tinere, marți, 11 februarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies