Rețeta de covrigi polonezi! Chef Roxana Blenche pregătește un desert de-a dreptul delicios? „Rezultatul este unul divin, delicios. Am rămas impresionată de această rețetă.”
Rețeta de covrigi polonezi! Chef Roxana Blenche pregătește un desert de-a dreptul delicios? „Rezultatul este unul divin, delicios. Am rămas impresionată de această rețetă.”
Prima dată, chef Roxana Blenche a pus toate ingredientele pentru compoziție într-un bol și le-a mixat cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am lăsat să se malaxeze totul foarte bine. Puteți să frământați și la mână și la robotul de bucătărie, la ce doriți. După ce aluatul s-a frământat, l-am pus la rece peste noapte, în frigider.
După ce a stat o noapte întreagă la frigider, l-am scos afară și l-am lăsat vreo două ore la temperat. După acesta s-a temperat, am uns masa de lucru cu ulei de floarea soarelui, după care am început să îl întind cu ajutorul unui sucitor. L-am întins foarte bine cu ajutorul unui sucitor, l-am uns foarte bine cu unt temperat și i-am făcut o împachetare. Se aduce din stânga spre dreapta, invers și după care încă o împăturire.
L-am mai dat la frigider timp de încă 30 de minute așa împachetat, după care l-am scos și l-am temperat din nou. Am început să îl întind din nou cu sucitorul. După ce l-am întins, am tăiat fâșii și am început să modelez covrigii. Între timp, pe foc am pus un litru și jumătate de apă cu 500 de grame de zahăr la fiert și am făcut un sirop gros, pe care l-am lăsat la temperat.
După ce am așezat covrigii în tavă, i-am mai lăsat la dospit timp de o oră. După ce aceștia au dospit, i-am uns cu gălbenuș de ou bătut cu puțină sare, i-am pus la cuptor la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Am luat tot siropul pe care l-am făcut și l-am turnat în tavă peste ei. I-am lăsat undeva la 4 ore cu siropul, să tragă tot siropul din ei.
Am pus pe deasupra nucă de cocos. Dacă vreți, puteți să puneți și nucă normală. Rezultatul este unul divin, delicios. Am rămas impresionată de această rețetă .”, a spus chef Roxana Blenche pe TikTok.
Rețeta de covrigi polonezi! Chef Roxana Blenche pregătește un desert de-a dreptul delicios? „Rezultatul este unul divin, delicios. Am rămas impresionată de această rețetă.”