Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”
Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

Geta Sterp a dezvăluit rețeta tortului cu nucă de cocos.

Getuța Sterp a obișnuit deja să împartă rețete delicioase pe rețelele de socializare cu urmăritorii săi, iar toți cei care vor să pregătească un desert delicios, pot încerca d această dată o rețetă simplă a Getuței, un tort cu nucă de cocos, perfect pentru întreaga familie. Geta a început prin a menționa toate ingredientele de care are nevoie pentru blat, cremă și glazură, iar apoi a explicat pas cu pas cum le realizează pe toate și cum ornează tortul.

Listă ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 250 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1,5 lingurițe praf de copt
  • o esență vanilie
  • 50 g margarină pentru copt și prăjituri

Pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 200 g margarină pentru copt și prăjituri
  • puțină esență de vanilie

Pentru glazură:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 200 g fulgi de cocos
  • 100 g zmeură

Cum pregătește Getuța Sterp blatul pentru tortul cu cocos

Citește și: Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Citește și: Rețeta de tort cu buburuze a Getei Sterp. Idei creative pentru masa de Paște: „O rețetă super simplă, dar foarte drăguță și interesantă.”

Getuța a început prin a face blatul de tort, astfel că a separat gălbenușurile de albușuri, a bătut albușurile până când s-au făcut spumă, apoi a încorporat zahărul și galbenusurile și a amestecat totul foarte bine, după care adăugăt făina, praful de copt, esența de vanilie și margarina topită, iar blatul a fost băgat la cuptor pentru 25 de minute, la 160

grade. “În primul rând, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă, adăugând treptat zahărul, apoi punem gălbenușuri, amestecăm cu mișcări largi, după care adăugăm făina, praful de copt, esența de vanilie, margarina topită și băgăm la copt, la 160 de grade, pentru aproximativ 25 de minute! Cât timp se coace, ne ocupăm de cremă.”, a povestit Geta Sterp.

Citește și: Ajutoarele de 400 de lei pentru pensionari vor fi livrate de săptămâna următoare! Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a făcut anunțul mult așteptat: „Chiar în prima zi lucrătoare”- kanald.ro

Citește și: Tânără dispărută cu 10 zile în urmă, găsită cu toate oasele rupte pe marginea unei șosele. Ce a pățit Maria după a mers la un "party" în Dubai- stirilekanald.ro

Cum realizează Getuța crema pentru tortul de cocos

Cât blatul a stat la cuptor, aceasta s-a apucat de crema pentru tort, acolo unde a pus laptele în două boluri, iar într-unul din ele a adăugat făină și a amestecat foarte bine, iar în celălalt bol cu lapte a adăugat zahărul, alături de esență și l-a lăsat pe foc să fiarbă. Ulterior, cele două compoziții au fost unite.

Margarina, de asemenea, se bate într-un bol până devine pufoasă, apoi o încorporează în crema deja făcută. Blatul este împărțit în trei părți egale, pe care le ungem cu cremă, iar deasupra adaugă nuca de cocos și zmeură, iar ea a mai urmat și cu câteva floricele. Este foarte rapid și delicios și îl puteți realiza în orice moment chiar la voi acasă, alături de familie. “Împărțim laptele în două boluri, iar peste una dintre jumătăți adăugăm făina și amestecăm până se omogenizează.
Într-o oală, punem cealaltă cantitate de lapte, peste care adăugăm zahărul, esența și dăm la foc până începe să fiarbă, după care adăugăm laptele amestecat cu făină și amestecăm până când obținem o budincă, pe care o lăsăm la răcit! Într-un bol, batem margarina până când devine pufoasă, iar apoi o amestecăm treptat cu cremă obținută. Tăiem blatul în 3 părți egale și începem să montăm tortul. Punem câte o foaie, întindem cremă, tot așa până la ultima, iar la final punem nuca de cocos si zmeura! Eu am ornat și cu câteva floricele!”
, a mai spus Geta Sterp.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Gabriela Cristea, imaginea cu care și-a surprins total fanii de pe rețelele sociale: "Ce ați pățit?”. Secțiunea de comentarii a EXPLODAT. Soția lui Tavi Clonda, așa cum rar a fost văzută

Ultimul horoscop scris de Minerva, înainte să moară! 4 zodii au fost avertizate

Prognoza meteo luni, 24 martie 2025: Meteorologii ANM anunță vânt puternic, descărcări electrice și cantități însemnate de precipitații

O profesoară măritată de 31 de ani i-a forțat pe elevi să facă orgii cu ea și să poarte măști "Scream”. Ce a pățit


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies