Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”
Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

Geta Sterp a dezvăluit rețeta tortului cu nucă de cocos.

Getuța Sterp a obișnuit deja să împartă rețete delicioase pe rețelele de socializare cu urmăritorii săi, iar toți cei care vor să pregătească un desert delicios, pot încerca d această dată o rețetă simplă a Getuței, un tort cu nucă de cocos, perfect pentru întreaga familie. Geta a început prin a menționa toate ingredientele de care are nevoie pentru blat, cremă și glazură, iar apoi a explicat pas cu pas cum le realizează pe toate și cum ornează tortul.

Listă ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 250 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1,5 lingurițe praf de copt
  • o esență vanilie
  • 50 g margarină pentru copt și prăjituri

Pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 200 g margarină pentru copt și prăjituri
  • puțină esență de vanilie

Pentru glazură:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

  • 200 g fulgi de cocos
  • 100 g zmeură

Cum pregătește Getuța Sterp blatul pentru tortul cu cocos

Citește și: Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Citește și: Rețeta de tort cu buburuze a Getei Sterp. Idei creative pentru masa de Paște: „O rețetă super simplă, dar foarte drăguță și interesantă.”

Getuța a început prin a face blatul de tort, astfel că a separat gălbenușurile de albușuri, a bătut albușurile până când s-au făcut spumă, apoi a încorporat zahărul și galbenusurile și a amestecat totul foarte bine, după care adăugăt făina, praful de copt, esența de vanilie și margarina topită, iar blatul a fost băgat la cuptor pentru 25 de minute, la 160

grade. “În primul rând, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă, adăugând treptat zahărul, apoi punem gălbenușuri, amestecăm cu mișcări largi, după care adăugăm făina, praful de copt, esența de vanilie, margarina topită și băgăm la copt, la 160 de grade, pentru aproximativ 25 de minute! Cât timp se coace, ne ocupăm de cremă.”, a povestit Geta Sterp.

Citește și: Marina Almășan face declarații uluitoare despre Andreea Marin! „Am invidiat-o”. Motivul pentru care prezentatoarea TV îi purta pică vedetei- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Cum realizează Getuța crema pentru tortul de cocos

Cât blatul a stat la cuptor, aceasta s-a apucat de crema pentru tort, acolo unde a pus laptele în două boluri, iar într-unul din ele a adăugat făină și a amestecat foarte bine, iar în celălalt bol cu lapte a adăugat zahărul, alături de esență și l-a lăsat pe foc să fiarbă. Ulterior, cele două compoziții au fost unite.

Margarina, de asemenea, se bate într-un bol până devine pufoasă, apoi o încorporează în crema deja făcută. Blatul este împărțit în trei părți egale, pe care le ungem cu cremă, iar deasupra adaugă nuca de cocos și zmeură, iar ea a mai urmat și cu câteva floricele. Este foarte rapid și delicios și îl puteți realiza în orice moment chiar la voi acasă, alături de familie. “Împărțim laptele în două boluri, iar peste una dintre jumătăți adăugăm făina și amestecăm până se omogenizează.
Într-o oală, punem cealaltă cantitate de lapte, peste care adăugăm zahărul, esența și dăm la foc până începe să fiarbă, după care adăugăm laptele amestecat cu făină și amestecăm până când obținem o budincă, pe care o lăsăm la răcit! Într-un bol, batem margarina până când devine pufoasă, iar apoi o amestecăm treptat cu cremă obținută. Tăiem blatul în 3 părți egale și începem să montăm tortul. Punem câte o foaie, întindem cremă, tot așa până la ultima, iar la final punem nuca de cocos si zmeura! Eu am ornat și cu câteva floricele!”
, a mai spus Geta Sterp.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Ce mănâncă Gabriela Cristea la micul dejun? „Este plăcerea mea vinovată. Fără nimic, doar cu pâine și atât. Eu nu am mâncat ceva mai bun la micul dejun.”

Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies