Satisfacția unei gustări reconfortante! Clătite pufoase umplute cu cremă de ciocolată, perfecte cu căpșune proaspete alături!

Rețeta de Clătite umplute, perfectă cu căpșune proaspete alături

Clătitele umplute reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  clătite umplute. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite umplute, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Clătite umplute

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  clătite umplute, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 6 persoane

Ingrediente – Clătite umplute

Ingrediente pentru clătite

  • 200 g făină
  • sare (după gust)
  • 3 ouă (la temperatura camerei)
  • 350 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 50 g unt+ pentru uns tigaia (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru umplutură și servire

  • dulceață (după preferințe)
  • gem (după preferințe)
  • nutella
  • căpșune proaspete

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețeta de Clătite umplute, perfectă cu căpșune proaspete alături [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Cheesecake cu căpșune. Un deliciu pentru toată familia!

Mod de preparare - Clătite umplute

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. Pe bol vom așeza o sită și vom cerne, cu grijă, 200 de grame de făină. Imediat apoi, îndepărtăm sita și adăugăm un praf de sare. Amestecăm cele două ingrediente cu ajutorul unui tel și lăsăm bolul deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de  dimensiuni  potrivite, pentru a ne ocupa de ingredientele umede. Prin urmare, vom adăuga în bol 3  ouă  întregi (la temperatura camerei), pe care le vom bate bine, tot cu telul, astfel încât să obținem o compoziție ușoară din amestecul de albușuri cu gălbenușuri. Odată obținută textura dorită, vom adăuga și 350 de mililitri de  lapte  (la temperatura camerei), în timp ce continuăm să amestecăm.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să amestecăm cele două tipuri de ingrediente din bolurile în care se află cele umede și cele uscate. Vom începe prin a ne întoarce la bolul în care se află ingrediente uscate, pentru a turna în acesta, toată compoziția din bolul cu ingrediente umede. Atenție însă! Compoziția trebuie turnată puțin câte puțin, pentru ca în aceste momente să amestecăm continuu cu telul.

Rețeta de Clătite umplute, perfectă cu căpșune proaspete alături [Sursa foto: pexels]

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Odată încorporate cele două tipuri de compoziții, este nevoie să adăugăm și unt. Prin urmare, vom pune 50 de grame de unt (la temperatura camerei), într-un bol de dimensiuni mai mici, prima dată, pentru a-l introduce în cuptorul cu microunde, astfel topindu-se. Abia apoi îl vom adăuga în compoziția noastră de clătite. Mai amestecăm pentru încă puțin timp, iar apoi acoperim bolul cu folie alimentară, pentru a lăsa  compoziția  deoparte timp de aproximativ  o oră.

Pasul 5.  După acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea desertului nostru delicios. Astfel încât,  vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la  foc mediu, însă nu înainte de a o unge cu puțin unt. Imediat ce untul s-a topit complet, vom adăuga, cu ajutorul unui polonic, puțin câte puțin din compoziția de clătite. De obicei se prepară timp de aproximativ  un minut, pe fiecare parte. Continuăm tot așa, până când toate clătitele sunt gata.

Pasul 6.  Acum că am pregătit delicioasele noastre clătite, ne putem ocupa de umplerea acestora. Clătitele se vor umple fie cu dulceață, cu gem sau cu nutella, în funcție de preferințe, iar imediat apoi le vom împacheta, astfel încât să obținem triunghiuri, unul și unul. Clătitele se pot servi cu câteva căpșune proaspete alături sau chiar în interior, iar rețeta este gata!

Clătitele umplute  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

Rețeta de Clătite umplute, perfectă cu căpșune proaspete alături [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Brioșe cu ciocolată. Cei mici vor mai cere cu siguranță încă una!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Artiștii petrec ultimele momente cu Ion Drăgan. Silvana Rîciu, mesaj de la căpătâiul colegului său: “Te-a luat la el lin, în somn, fără să suferi.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate