Rețetă de budincă de griș. E la fel de bună ca pe vremea bunicii


Budinca de griș este un desert care o să vă aducă aminte de copilărie. Noi vă învățăm cum să-l preparați, exact așa cum făceau bunicile.


In articol:

Cu toții am mâncat, atunci când eram copii, griș cu lapte, pregătit de bunici sau de mame. Parcă atunci totul avea un alt gust, iar acest desert se numără printre cele mai vechi și mai apreciate din bucătăria noastră.

Budinca de griș este, de fapt, un griș cu lapte, dus la un alt nivel. 

Budinca de griș, un desert cu gust de copilărie

Astăzi ne-am gândit să vă aducem puțin aminte de copilărie și cum putem face asta mai ușor, decât cu o rețetă tradițională? 

Mai știți gustul grișului cu lapte? Ei bine, puteți prepara acest banal desert după o rețetă puțin mai sofisticată, iar rezultatul final va fi unul absolut genial. 

Haideți să facem budincă de griș, o rețetă simplă, dar delicioasă. Durează puțin mai mult decât prepararea grișului cu lapte, dar vă garantăm că merită. 

Budinca de griș se poate servi cu dulceață sau chiar cu o delicioasă cremă de ciocolată. Totul ține de preferințele dumneavoastră. 

Ingrediente:

  • 700 ml de lapte
  • 90 g de griș
  • 100 g de zahăr pudră
  • 3 ouă
  • esență de vanilie
  • 50 g de unt

Cum se prepară budinca de griș

Într-o oală, puneți laptele să fiarbă, împreună cu esența de vanilie. Grișul se adaugă, în momentul în care vedeți că laptele începe să fiarbă. Puneți grișul în ploaie și niciodată pe tot odată. 

În timp ce se adaugă grișul, trebuie să amestecați în permanență cu un tel, ca să nu se formeze cocoloașe. Faceți acest lucru până când grișul va fi fiert.

În acest fel, evitați să se lipească. 

Atunci când e gata, dați oala la o parte de pe aragaz și lăsați grișul să se răcească. Între timp, mixați untul cu zahărul pudră, până când se va transforma într-o spumă. 

Ca să vă fie mai ușor, aveți grijă ca untul să fie la temperatura camerei. După ce se omogenizează untul cu zahărul, adăugați și gălbenușurile, pe rând, în timp ce amestecați foarte bine după fiecare. 

Separat, bateți albușurile spumă cât mai tare și adăugați-le peste compoziția de unt și gălbenușuri. Apoi puneți și grișul cu lapte și amestecați foarte bine. 

Luați un vas rezistent la cuptor, îl ungeți cu unt, presărați pesmet și apoi turnați budinca de griș. Băgați vasul în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. 

budinca de gris
Budinca de griș poate fi servită simplă, cu dulceață sau cu sos de caramel sau de ciocolată
Budinca de griș va fi gata, atunci când vedeți că s-a rumenit deasupra. După ce o scoateți din cuptor, puteți să puneți dulceață de vișine peste budincă. 


Abonează-te pe

Citește și:

CELEBRITATE: Cine a fost Lady Diana - Prinţesa inimilor | data nașterii, căsătorie, copii, divorț, moarte

El este IUBITUL Andreei Mantea! S-au cunoscut pe platoul de filmare

Daniela Iliescu a primit un cadou special pentru viitorul bebeluș: „Dragă Baby Culi..."

DESCOPERĂ: Coafuri simple pentru plajă. Cum să îți prinzi părul în zilele de vacanță petrecute la malul marii

De ce vor zodiile să ia o pauză în relație. Care sunt motivele lor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

5 măști de față cu miere pentru un ten impecabil

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri