Reteta de amandina de casa! Uite ce usor se prepara desertul copilariei!


Chef Mihai Cristian alaturi de Camelia Mihaela Iosif ne vor deszvalui secretele prepararii unui desert delicious, Amandina.

 

Ingrediente pentru blat:
6 buc –  oua
150 g – zahar
30 ml – apa
30 ml – ulei
20 gr – cacao
8 linguri – faina
1 lingurita – praf de copt
1 fiola – esenta rom
“Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cacaua si apoi se omogenizeaza in bezea. Faina cu praful de copt se cerne peste compozitia de mai sus si se adauga esenta de rom. Se coace in tava de aragaz, in care s-a pus cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 170-180 grade si se tine pana trece testul scobitorii”, sustine chef Mihai Cristian.
Ingrediente pentru sirop:
400 ml – apa
100gr- zahar
2 plicuri – cappucino de ciocolata
“Se prepara cappucino conform retetei de pe ambalaj. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul la fiert pana da in 2-3 clocote. Se adauga cappucino si se lasa sa se raceasca pana se poate tine degetul in sirop”, a precizat chef Mihai Cristian.
Ingrediente pentru crema:
3 – galbenusuri
150 g –zahar pudra (cernut)
300 g – unt (80% grasime)
3 linguri – cacao (cernuta)
Se bat galbenusurile cu zaharul pudra, se alifiaza untul si se omogenizeaza totul impreuna cu cacaua. Se pastreaza o parte mica pentru aveline (decor).
Ingrediente pentru glazura:
200g – ciocolata amaruie
70 ml – frisca
20 g – unt
Se topeste pe bain-marie ciocolata fara sa fiarba apa. Se adauga frisca si, la sfarsit, untul.
Mod de preparare:
„Pandispanul se taie in doua cu un cutit lung. Se insiropeaza primul strat, se intinde crema uniform, se pune si cealalta bucata de pandispan, se insiropeaza, se taie cuburi egale si se toarna usor glazura peste. Se lasa sa se raceasca putin si, cu ajutorul unui pos cu sprit mic, se formeaza avelinele”, a precizat chef Cristian.
Sursa

Ingrediente pentru blat:

6 buc –  oua
150 g – zahar
30 ml – apa
30 ml – ulei
20 gr – cacao
8 linguri – faina
1 lingurita – praf de copt
1 fiola – esenta rom

“Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cacaua si apoi se omogenizeaza in bezea. Faina cu praful de copt se cerne peste compozitia de mai sus si se adauga esenta de rom. Se coace in tava de aragaz, in care s-a pus cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 170-180 grade si se tine pana trece testul scobitorii”, sustine chef Mihai Cristian.

Ingrediente pentru sirop:

400 ml – apa
100gr- zahar
2 plicuri – cappucino de ciocolata

“Se prepara cappucino conform retetei de pe ambalaj. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul la fiert pana da in 2-3 clocote. Se adauga cappucino si se lasa sa se raceasca pana se poate tine degetul in sirop”, a precizat chef Mihai Cristian.

Ingrediente pentru crema:

3 – galbenusuri
150 g –zahar pudra (cernut)
300 g – unt (80% grasime)
3 linguri – cacao (cernuta)

Se bat galbenusurile cu zaharul pudra, se alifiaza untul si se omogenizeaza totul impreuna cu cacaua. Se pastreaza o parte mica pentru aveline (decor).

Ingrediente pentru glazura:

200g – ciocolata amaruie
70 ml – frisca
20 g – unt

Se topeste pe bain-marie ciocolata fara sa fiarba apa. Se adauga frisca si, la sfarsit, untul.

Mod de preparare:

„Pandispanul se taie in doua cu un cutit lung. Se insiropeaza primul strat, se intinde crema uniform, se pune si cealalta bucata de pandispan, se insiropeaza, se taie cuburi egale si se toarna usor glazura peste. Se lasa sa se raceasca putin si, cu ajutorul unui pos cu sprit mic, se formeaza avelinele”, a precizat chef Cristian.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Andreea Oprica și Andy, imaginile pe care le așeptau toți! Cum au fost surprinși la Puterea dragostei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri