Rețetă Bame savuroase și ușor de preparat



Mâncarea de bame este preferată de români pentru că reprezintă o garnitură gustoasă și ușor de făcut.


In articol:

Bamele sunt gustoase, dar într-un mod greu de descris. Nu au neapărat un gust pregnant sau o aromă deosebită. Savoarea lor se regăsește mai degrabă în formă şi în textură, decât în gust.

De aceea, se recomandă să adaugați multă ceapă atunci când gătiți bame, usturoi şi diverse condimente pentru a le da un gust cât mai bun.

Sucul de roşii puţin acrişor este ideal pentru această reţetă, întrucât pune în valoare legumele, într-un mod senzațional.

Citeste si: Rețeta pentru Granola! Este cel mai sănătos mic dejun!

bame reteta

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Ingrediente 

  • 400 g bame proaspete sau congelate
  • 3 linguri de oţet de 9 grade
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 4 căţei de usturoi
  • 150 g morcov baby sau 2 morcovi mari
  • 120 ml de suc de roşii sau roşii pasate( puteți folosi bulion de roşii cu ardei kapia)
  • 50 ml de ulei
  • 1 frunza de dafin
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă de boia de ardei  dulce sau iute
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

    Citeste si: Cea mai simplă rețetă de mămăligă moale! Iată cum se prepară alimentul preferat al românilor!

Instrucțiuni de preparare

Dacă folosiţi bame proaspete, tăiaţi codiţele lemnoase!

bame reteta

  1. Opăriţi bamele timp de 5 minute într-un litru de apă și adăugați aproximativ 3 linguri de oţet şi un vârf de sare.
  2. Scurgeți apoi bamele şi clătiţi-le cu apă rece. În acest fel culoarea naturală a acestora va fi păstrată.
  3. Într-o tigaie sau cratiță, puneți ceapa la călit şi ardeiul gras tăiat cubuleţe, alături de usturoiul trecut prin presă.
  4. Adăugaţi condimentele, morcovul şi o ceşcuţă de apă. Lăsaţi legumele să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute.
  5. Adăugaţi apoi sucul de roşii şi lăsaţi la fiert amestecul timp de 5 minute, apoi puneţi şi bamele în tigaie.
  6. Lăsaţi bamele să fiarbă la foc mic în jur de 15 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească de tigaie.
  7. Mâncarea de bame poate fi servită caldă sau rece și puteți presăra deasupra pătrunjel proaspăt tocat.
  8. Poate fi şi o garnitură excelentă alături de o porţie de cartofi la cuptor sau de o o friptură la grătar.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei din 27 martie 2023. O zodie preia conducerea

Zodiac 27 martie 2023. Află ce zodie va avea succes pe plan profesional

Anca Dinicu, fugărită în trafic de polițiști: 'Când erau după mine, au dat într-o groapă și...' EXCLUSIV - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate? - stirilekanald.ro

Nona, în lacrimi, din cauza lui Patrick! Concurenta este din nou acuzată subtil de iubitul ei că îi atrage atenția lui Ionuț! „Să-mi sari în cap așa? Să începi o ceartă din... - kanald.ro

Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Care sunt trendurile în materie de rochii de mireasă pentru anul 2023
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri