Chef Traian Galleguillos a debutat la "Draga mea prietena" cu un preparat unic.
Ingrediente
Jumătate de castravete
O roşie
Jumătate de ceapa roşie
3 fire de ceapa verde
Un morcov
Cate un ardei gras, roşu si
150 g de caşcaval
O jumătate de legătura de patrunjel
O jumătate de ardei iute tăiat mărunt
Sare, piper
Mod de preparare
Castravetele se curată de seminte si de coaja si se taie felii.
Roşia se curăţata de coaja si se taie rondele sau felii, dupa preferinta.
Ceapa verde se taie rondele, ceapa roşie se taie felii subtiri.
Caşcavalul se da prin razatoarea mare, la fel si morcovul.Patrunjelul si ardeiul se toaca mărunt.
Se asezoneaza si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Lipia se taie pe o margine si o deschidem, astfel încât sa obţinem un buzunar pe care-l umplem cu ingredientele obţinute.
In tigaia încinsă, asezam lipia si o lăsam sa se coaca cca 1-2 minute, după care o întoarcem.
Scoatem din tigaie pe un tocator si o tăiem in triunghiuri, ca pe o pizza.Se serveste cu un piure de avocado.
Piure de avocado
Un avocado curăţat, se toarnă ulei de măsline si zeama de la o jumătate de lămâie, sare si piper.
Cu o furculiţa pisat pana obţinem o pasta mai fina sau mai grosiera, depinde de alegerea fiecăruia.Pofta buna!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro