Chef Orlando Zaharia a explicat, pas cu pas, cum pregătește pulpa de miel la cuptor.
Chef Orlando Zaharia, cunoscutul bucătar, prezent chiar și pe micile ecrane, în postura de jurat TV, reușește adesea să surprindă prin toate preparatele sale, iar rețelele de socializare se transformă în adevărate pagini din revistele culinare. Este acolo întotdeauna pentru a oferi un ajutor celor care își doresc să obțină un preparat delicios, cu câteva ingrediente, iar totul este la îndemână și foarte simplu, în momentul în care știm ce pași trebuie să urmăm pentru un gust inedit.
În fiecare postare, bucătarul dezvăluie, pas cu pas, ce trebuie să facem pentru a ne bucura și noi de timpul pe care îl petrecem alături de platourile de mâncare.
Cum pregătește chef Orlando Zaharia pulpa de miel?
Suntem în Sâmbăta Paștelui, iar gospodinele pregătesc ultimele detalii cu privire la mâncărurile de sărbători, așa că mielul este nelipsit de pe masa multor români.
Chef Orlando Zaharia a explicat, pas cu pas, cum trebuie gătită corect pulpa de miel, care sunt condimentele ce îl ajută la un gust inedit, dar și cât de important este vinul și borșul pentru a fi fraged. Toate acestea la cuptor, împreună cu roșii cherry, scorțișoară, foi de dafin și piper, reușesc să creeze un platou perfect pentru masa de sărbătoare.
Vom face o pulpă de miel în stilul meu. Facem câteva incizii, băgăm usturoi, sare, piper boabe, vin, nu punem deasupra, punem sub el. Punem și borș de putină. Adăugăm scorțișoară, două tije, foi de dafin. Avem nevoie de pergament, folie de aluminiu pusă în două, acoperim bine, îl luăm și îl băgăm la cuptor. Va sta la cuptor o oră și 40 de minute. Acum, luăm niște zeamă de la el, punem într-o tigaie, adăugăm niște roșii cherry, mai punem niște usturoi zdrobit, cimbrișor și o lingură de sumac.
Punem toată combinația peste, iar acum fără capac, fără nimic, mai băgăm la cuptor. În 20 de minute vom avea o structură așa cum merităm noi să mâncăm de sărbătorile Pascale. Luăm zeama, o fierbem cu unt și o punem peste miel.”, a povestit chef Orlando Zaharia.