Pui umplut la cuptor. Umple masă de sărbători numai cu bunătăți!

Pui umplut la cuptor

Puiul umplut la cuptor se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pui umplut la cuptor. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos pui umplut la cuptor, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pui umplut la cuptor 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Plăcintă cu mere rase. O altă modalitate de a prepara plăcinta tradițională!

Pui umplut la cuptor [Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite Suzette cu sirop de portocale. Te va surprinde 100% această variantă!

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane 

Pui umplut la cuptor [Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

 Ingrediente: 

  • 1 pui grill
  • zeama de lămâie 
  • ulei de măsline 
  • 1 linguriță si jumătate de rozmarin 
  • sare     
  • piper alb măcinat
  • 250 ml vin alb 
  • 12 bețișoare de frigărui 

Garnitura: 

  • 650 g cartofi 
  • 2 morcovi 
  • 1 păstârnac 
  • 2 cepe 
  • rozmarin proaspăt 

Pui umplut la cuptor [Sursa foto: freepik]

Umplutura: 

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

  • 450 g ficatei de pui 
  • 250 g carne de pui 
  • boia dulce 
  • 250 g ciuperci 
  • 1 linguriță condiment de ciuperci 
  • 200 g bacon 
  • 1 linguriță curry 
  • 200 ml supa de pui 
  • 6 oua crude+ 3 oua fierte 
  • margarina
  • ulei de măsline 
  • sare     
  • piper negru măcinat
  • condimente de drob 

Verdețuri: 

  • ceapa verde 
  • usturoi verde 
  • Pătrunjel 
  • Mărar 
  • leurda 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Pui umplut la cuptor [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Începem să pregătim ingredientele pe rând pentru umplutură. Ficățeii de pui se spală, se tamponează de apa în exces și se pun la prăjit într-o tigaie cu puțină margarină și două linguri de ulei de măsline. Adăugăm apoi puțină supă de pui dacă este necesar și se scot pe o farfurie atunci când ii înfigem cu un cuțit și nu mai sunt cruzi. Se sărează și se piperează acum. 
  2. Separat, se toacă carnea de pui și se amestecă cu puțin ulei de măsline. După ce uleiul scade, se adaugă puțină supă de pui. Se lasă până când absoarbe lichidul. Se adaugă sare, piper și boia și se lasă deoparte. 
  3. Ciupercile se decojesc și se scot piciorușele. Se taie julien și se amestecă cu puțină margarină și ulei de măsline. Adăugați supă de pui după ce apa scade. Lăsam acoperit timp de 10 minute, apoi scurgem. Stropim cu puțin ulei de măsline pentru a evita să se lipească și adăugăm o linguriță de curry praf pentru a-i da culoare și gust. Toate verdețurile sunt, de asemenea, tăiate mărunt.
  4. Fierbem 3 ouă și le tăiem în cuburi, la fel ca și baconul. Atunci când toate ingredientele sunt gata, începem să construim umplutura. Putem pune ficăței, ciupercile și jumătate din verdeață într-un vas mare. Adăugați apoi carnea de pui tocată și restul de verdeață. Batem cu o furculiță cele 6 ouă. După ce adăugăm umplutura și cubulețele de ouă fierte, turnăm ouăle bătute și amestecăm compoziția. Condimentele pentru drob sunt singurele condimente necesare pentru umplutură. 
  5. Preparați puiul acum. Se spală și se șterge. Se pârlește pe flacăra de la aragaz pentru a evita puful și pentru a obține un gust de pui de casă. Scoatem osul pieptului cu o foarfeca de bucătărie și un cuțit. Pentru a se fragezi, puneți zeamă de lămâie în interior. Începem să-l umplem cu atenție. Coasem pielea după ce uniformizam umplutura cu mâinile. Legăm aripile lângă pui și punem picioarele între ele. 
  6. Preparăm tava pentru a fi pusă în cuptor. Pune păstârnacul, morcovii și cepele tăiate în rondele. Puiul nu se va prinde de tavă dacă punem bețele de frigărui peste legume. În plus, punem puiul și punem roată cartofii curățați. Puiul este uns și apoi condimentat cu rozmarin. Uleiul de măsline, supă de pui și vinul alb se pun în tavă. Se pune folie de aluminiu pe el și se pune la cuptor pentru 30-40 de minute. Apoi se scoate folia și se lasă la cuptor încă aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când zeama din tavă. În cazul în care acesta scade, continuă să se completeze. 
  7. Se scoate din tavă și se odihnește timp de 10 minute, iar rețeta de astăzi este gata de servit! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Pui umplut la cuptor [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Clătite Suzette cu sirop de portocale. Te va surprinde 100% această variantă!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

VIDEO Cum se simte în prezent, Cristian Botgros, după acuzațiile pe care le-a primit, direct sau indirect, din partea familiei Cuciuc? Fiul Adrianei Ochișanu nu are voie să se streseze! "Ne-a schimbat!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!