Prepara o reteta marocana! Uite cum se face tocana cu carne de curcan si naut   


Ingredientele de baza ale acestei retete sunt carnea de curcan si nautul insa pe langa acestea, mirodeniile vor transforma reteta in una specific marocana.

 

Ingrediente:
600 g de carne de curcan
15 ml de ulei de masline
O ceapa alba taiata marunt
2 catei de usturoi taiati marunt
Sare, piper
130 g de morcovi taiati cubulete
130 g de telina taiata cubulete
700 g de rosii din conserva, taiate cubulete
420 g de naut din conserva
480 ml de supa de pui strecurata
10 g de tumeric
10 g paprika
5 g de coriandru
2 frunze de dafin
Putin chili
Putin patrunjel sau menta, la alegere
Mod de preparare:
Pune putin ulei de masline la incins intr-o tigaie, la foc mediu si prajeste carnea de curcan pentru 10-12 minute. Aseaz-o apoi intr-o oala.
In tigaia folosita pentru curcan mai pune niste ulei de masline, ceapa, piper, morcovii si telina si caleste-le timp de 8-9 minute.
Adauga apoi usturoiul si mai amesteca inca 2 minute.
Transfera apoi ingredientele in oala cu carnea de curcan, adauga rosiile din conserva, nautul, mirodeniile si supa de pui si amesteca bine.
Lasa tocana la fiert cateva ore bune pana scade lichidul.
Tocana se serveste cu patrunjel sau menta, dupa preferinta!
Sursa www.skinnytaste.com

Ingrediente:

600 g de carne de curcan

15 ml de ulei de masline

O ceapa alba taiata marunt

2 catei de usturoi taiati marunt

Sare, piper

130 g de morcovi taiati cubulete

130 g de telina taiata cubulete

700 g de rosii din conserva, taiate cubulete

420 g de naut din conserva

480 ml de supa de pui strecurata

10 g de turmeric

10 g paprika

5 g de coriandru

2 frunze de dafin

Putin chili

Putin patrunjel sau menta, la alegere

Mod de preparare:

Pune putin ulei de masline la incins intr-o tigaie, la foc mediu si prajeste carnea de curcan pentru 10-12 minute. Aseaz-o apoi intr-o oala.

In tigaia folosita pentru curcan mai pune niste ulei de masline, ceapa, piper, morcovii si telina si caleste-le timp de 8-9 minute.

Adauga apoi usturoiul si mai amesteca inca 2 minute.

Transfera apoi ingredientele in oala cu carnea de curcan, adauga rosiile din conserva, nautul, mirodeniile si supa de pui si amesteca bine.

Lasa tocana la fiert cateva ore bune pana scade lichidul.

Tocana se serveste cu patrunjel sau menta, dupa preferinta!

Sursa www.skinnytaste.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Sambata, de la ora 15:00, in “ROventura”.  Clisura Dunarii – frumusetea nepereche a fluviului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri