Prepara inghetata de casa cu aroma de ciocolata! Rapida si foarte gustoasa!

Prepara inghetata de casa cu aroma de ciocolata! Rapida si foarte gustoasa!

Aceasta reteta de inghetata de casa se face din cateva ingrediente si este un adevarat deliciu.

 

Ingrediente
250 ml lapte
500 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
6 oua/ galbenusuri
250 g ciocolata menaj
10 ml Baileys irish cream
Mod de preparare
Galbenusurile si zaharul se omogenizeaza cu un tel electric pana devin o crema omogena. Laptele si frisca se pun impreuna la foc pana dau in clocot. Jumatate din compozitia de lapte se toarna incet peste crema de oua amestecand constant cu un tel. Apoi se pune la foc si se adauga restul din compozitia cu lapte. Se tine la foc si se amesteca incet pana da in clocot si se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata taiata cuburi.
Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se acopera si se lasa la racit. Compozitia racita se pune intr-un vas de inox si se pune la congelator. Cand s-a format prima pojghita, se scoate si se bate bine cu un tel electric pana devine cremoasa, aceasta operatiune repetandu-se de 4-5 ori. Inghetata se serveste cu crema de Baileys.
Sursa

Ingrediente

250 ml lapte 
500 ml frisca lichida 
100 g zahar pudra 
6 oua/ galbenusuri 
250 g ciocolata menaj 
10 ml Baileys irish cream

Mod de preparare

Galbenusurile si zaharul se omogenizeaza cu un tel electric pana devin o crema omogena. Laptele si frisca se pun impreuna la foc pana dau in clocot. Jumatate din compozitia de lapte se toarna incet peste crema de oua amestecand constant cu un tel. Apoi se pune la foc si se adauga restul din compozitia cu lapte. Se tine la foc si se amesteca incet pana da in clocot si se ingroasa.

Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata taiata cuburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se acopera si se lasa la racit. Compozitia racita se pune intr-un vas de inox si se pune la congelator. Cand s-a format prima pojghita, se scoate si se bate bine cu un tel electric pana devine cremoasa, aceasta operatiune repetandu-se de 4-5 ori. Inghetata se serveste cu crema de Baileys.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante