Prepara inghetata de casa cu aroma de ciocolata! Rapida si foarte gustoasa!

Prepara inghetata de casa cu aroma de ciocolata! Rapida si foarte gustoasa!
Prepara inghetata de casa cu aroma de ciocolata! Rapida si foarte gustoasa!

Aceasta reteta de inghetata de casa se face din cateva ingrediente si este un adevarat deliciu.

 

Ingrediente
250 ml lapte
500 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
6 oua/ galbenusuri
250 g ciocolata menaj
10 ml Baileys irish cream
Mod de preparare
Galbenusurile si zaharul se omogenizeaza cu un tel electric pana devin o crema omogena. Laptele si frisca se pun impreuna la foc pana dau in clocot. Jumatate din compozitia de lapte se toarna incet peste crema de oua amestecand constant cu un tel. Apoi se pune la foc si se adauga restul din compozitia cu lapte. Se tine la foc si se amesteca incet pana da in clocot si se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata taiata cuburi.
Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se acopera si se lasa la racit. Compozitia racita se pune intr-un vas de inox si se pune la congelator. Cand s-a format prima pojghita, se scoate si se bate bine cu un tel electric pana devine cremoasa, aceasta operatiune repetandu-se de 4-5 ori. Inghetata se serveste cu crema de Baileys.
Sursa

Ingrediente

250 ml lapte 
500 ml frisca lichida 
100 g zahar pudra 
6 oua/ galbenusuri 
250 g ciocolata menaj 
10 ml Baileys irish cream

Mod

de preparare

Galbenusurile si zaharul se omogenizeaza cu un tel electric pana devin o crema omogena. Laptele si frisca se pun impreuna la foc pana dau in clocot. Jumatate din compozitia de lapte se toarna incet peste crema de oua amestecand constant cu un tel. Apoi se pune la foc si se adauga restul din compozitia cu lapte. Se tine la foc si se amesteca incet pana da in clocot si se ingroasa.
Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata taiata cuburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se acopera si se lasa la racit. Compozitia racita se pune intr-un vas de inox si se pune la congelator. Cand s-a format prima pojghita, se scoate si se bate bine cu un tel electric pana devine cremoasa, aceasta operatiune repetandu-se de 4-5 ori. Inghetata se serveste cu crema de Baileys.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, Vrancea, un ținut unic, de poveste

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Au trecut 42 de ani de când Amza Pellea a plecat dintre noi! Ce mesaj a transmis pe rețelele de socializare, fiica sa, Oana? "Ai plecat puțin..."

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies