Praline de ciocolată. Savurate într-o seară liniștită, aceste praline vă vor oferi o experiență deosebită!

retete de gustare

Praline de ciocolată

Praline de ciocolată, o rețetă ideală pentru evenimentele festive. Adaugă un element de lux și rafinament oricărei mese, fiind întotdeauna apreciate de invitați.

Pralinele de ciocolată sunt mai mult decât un simplu desert. Perfecte pentru orice ocazie specială, aceste delicatese sunt menite să impresioneze și să ofere o experiență de neuitat. Pralinele de ciocolată vor aduce întotdeauna un strop de bucurie, fiind realizate manual, din bile perfecte de ganache de ciocolată neagră, învelite într-un strat subțire și crocant de diferite decoruri de ciocolată, care adaugă un element vizual artistic. Indiferent de ocazia la care preferați să consumați aceste praline, cu siguranță vor lăsa un gust dulce și uimitor de gustos, atunci când vor fi savurate.

Citește și: VIDEO Rețeta de clătite cu banane a Alinei Laufer. „Vom lua bananele, pe care le tăiem felii și vom înmuia feliile de banană în aluat.”

retete de prajituri de casa
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de brioșe a Elwirei Petre! Cum prepară Elwira Petre fulgii de cocos colorați, pentru decor: „Fulgii de cocos pentru decor sunt colorați cu spirulină.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

praline de ciocolata
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru praline

- 400 g de ciocolată neagră
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 50 g de unt
- 50 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 g de stropi de ciocolată neagră pentru decor

retete pentru desert
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare praline

Citește și: Prognoza meteo luni, 8 decembrie 2025: Meteorologii ANM anunță temperaturi peste normalul perioadei și ploi slabe- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

  1. Tocați fin ciocolata neagră și puneți-o într-un bol rezistent la căldură.
    Într-o cratiță mică, încălziți smântâna pentru frișcă la foc mediu până începe să fiarbă ușor. Turnați smântâna fierbinte peste ciocolata tocată și lăsați să stea timp de 2-3 minute pentru a se topi. Adăugați untul, zahărul pudră, esența de vanilie și praful de sare, apoi amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă și lucioasă. Lăsați ganache-ul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-l și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când este suficient de ferm pentru a fi modelat.
  2. Scoateți ganache-ul din frigider și lăsați-l să se încălzească ușor, astfel încât să fie ușor de modelat. Folosind o linguriță sau un mic scoop de înghețată, formați bile mici de ganache și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți tava cu bilele de ganache la congelator pentru aproximativ 30 de minute, până când sunt complet înghețate.
  3. Scoateți bilele de ganache din congelator. Folosiți o furculiță sau un instrument special pentru a decora pralinele cu stropii de ciocolata neagra. Lăsați pralinele să se răcească la frigider până când ciocolata se întărește complet.

Servirea pralinelor

  1. Așezați pralinele pe un platou decorativ, preferabil pe un strat fin de hârtie de copt sau pe șervețele de patiserie pentru a preveni lipirea acestora de platou. 
  2. Depozitați pralinele într-un recipient ermetic pentru a le proteja de umezeală și mirosuri externe. Dacă doriți să păstrați pralinele pentru o perioadă mai lungă, depozitați-le în frigider. În frigider, pralinele se vor păstra proaspete pentru până la două săptămâni. 
  3. Pentru o păstrare și mai îndelungată, puteți congela pralinele. Puneți-le într-un recipient ermetic sau în pungi de congelare, eliminând cât mai mult aer posibil. Când sunteți gata să le consumați, scoateți pralinele din congelator și lăsați-le să se dezghețe la temperatura camerei. Evitați dezghețarea rapidă în cuptorul cu microunde sau în apă caldă, deoarece acest lucru poate afecta textura și gustul pralinelor. Poftă bună!

Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Paste penne cu pesto servite cu somon. Aspectul atractiv și combinația de arome pot impresiona oaspeții!, pentru o combinație delicioasă de arome mediteraneene. Pennele, al dente, se împletesc perfect cu bucățile delicate de somon și sunt îmbrăcate într-un sos pesto bogat în busuioc proaspăt, usturoi, parmezan și nu numai.

praline
Praline de ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Millefeuille cu cremă de frișcă și căpșune. Ideale pentru o pauză dulce!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Povestea lui Jessy, pisica adoptată de Primăria Sectorului 6! Prin ce peripeții a trecut, înainte să i se schimbe viața din orice punct de vedere?

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies