Prajitura "Lamaita"! Este ieftina si delicioasa


Prajitura "Lamaita" este un desert delicios! Se face foarte repede si nu necesita foarte multi pasi in preparare.

INGREDIENTE

Pentru blat :
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
100 ml ulei
1 praf de copt
Pentru crema:
500 g branza dulce
200 g unt
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
Coaja rasa de la o lamaie
Pentru glazura:
850ml suc de portocale (8 portocale mari)
2 budinci vanilie
5 linguri zahar

Pentru blat:

Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema:

Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam. Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1h.

Pentru glazura:

Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, obtinem glazura. Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Beauty

Dieta suedeză. Te scapă de 5 kilograme în numai 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri