Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.
Ingrediente
Pentru foile de prajitura:
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de bors
1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors sau apa
1 lingura amoniac
faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile 3 foi)
Pentru crema:
4 cani de apa,
8 linguri cu varf de faina
12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult, dupa gust)
coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare
Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede.
Pentru crema:
Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.
Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.
Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.