Acest tort cu piersici si martipan este bogat, moale si delicios. Sigur nu ai mai mancat asa ceva.
Ingrediente
Pentru topping
15g unt nesarat
50ml de miere
410 piersici in suc natural, scurse si taiate in felii
Pentru tort
125g martipan taiat grosier
75ml smantana
125g unt nesarat
200g zahar pudra
2 oua mari
225g faina
1 lingurita praf de copt si un praf de
sare
Coaja de la o lamaie
1 lingurita de extract de vanilie
3 linguri de gem de piersici incalzit
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru topping, topeste untul si miere intr-un vas mic la caldura medie. Pune piersicile pe baza unei tavi, apoi adauga amestecul.
2. Pentru aluat, amesteca intr-un procesor martipanul si smantana. Bate untul si zaharul. Treptat, adauga ouale. Incorporeaza faina, praful de corp si sarea, iar la final martipanul si smantana, coaja de lamaie si vanlia.
3. Adauga aluatul peste piersici. Pune la cuptor si coace timp de 55 de minute. Adauga deasupra gemul de piersici cand e gata.
sursa
Ingrediente
Pentru topping
15g unt nesarat
50ml de miere
410 piersici in suc natural, scurse si taiate in felii
Pentru
tort
125g martipan taiat grosier
75ml smantana
125g unt nesarat
200g zahar pudra
2 oua mari
225g faina
1 lingurita praf de copt si un praf de sare
Coaja de la o lamaie
1 lingurita de extract de vanilie
3 linguri de gem de piersici incalzit
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Pentru topping, topeste untul si miere intr-un vas mic la caldura medie. Pune piersicile pe baza unei tavi, apoi adauga amestecul.
2. Pentru aluat, amesteca intr-un procesor martipanul si smantana. Bate untul si zaharul. Treptat, adauga ouale. Incorporeaza faina, praful de corp si sarea, iar la final martipanul si smantana, coaja de lamaie si vanlia.
3. Adauga aluatul peste piersici. Pune la cuptor si coace timp de 55 de minute. Adauga deasupra gemul de piersici cand e gata.
sursa