Prajitura Deliciu! Sigur nu ai mai mancat asa ceva pana acum!


Aceasta reteta este simpla si foarte gustoasa! Poti sa o prepari pentru masa de Paste.

 

Ingrediente
7 oua
200 grame zahar plus inca 10 linguri de zahar pentru crema
2 linguri pesmet
300 grame nuci si inca 4 linguri de nuci macinate pentru compozitia de blat
2 linguri faina
300 grame crema de ciocolata Nuttella
7 linguri lapte pentru crema
500 grame frisca lichida
2 plicuri intaritor de frisca
20-25 biscuiti simpli
5-6 linguri cafea indulcita
cappuccino
Mod de preparare
Intr-o tava se pun cele 300 g de nuci si se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute.
Se scot din cuptor si se maruntesc, apoi se distribuie uniform, pe toata suprafata, intr-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Blatul
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar.
Apoi se adauga pesmetul, faina si 4 linguri de nuca macinata, amestecând usor cu lingura, de jos in sus.
Compozitia obtinuta se pune peste nucile din tava si se da la cuptor la 175 grade timp de 20 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor, se rastoarna blatul, astfel incât nucile sa fie in partea de sus.
Peste nuci se intinde crema de ciocolata, cât timp blatul este cald.
Crema
Se pregateste crema, mixând pe baie de apa, galbenusurile cu 10 linguri de zahar si laptele, pâna compozitia se ingroasa.
Frisca se bate cu intaritor.
Crema rece se pune peste frisca batuta si se omogenizeaza.
Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata.
Peste crema se pune un strat de biscuiti insiropati in cafea indulcita.
Peste stratul de biscuiti se adauga restul de crema.
Deasupra se pudreaza cu cappuccino.
Se da la frigider pâna a doua zi.
Sursa

Ingrediente

7 oua
200 grame zahar plus inca 10 linguri de zahar pentru crema
2 linguri pesmet
300 grame nuci si inca 4 linguri de nuci macinate pentru compozitia de blat
2 linguri faina
300 grame crema de ciocolata Nuttella
7 linguri lapte pentru crema
500 grame frisca lichida
2 plicuri intaritor de frisca
20-25 biscuiti simpli
5-6 linguri cafea indulcita
cappuccino

Mod de preparare

Intr-o tava se pun cele 300 g de nuci si se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute.

Se scot din cuptor si se maruntesc, apoi se distribuie uniform, pe toata suprafata, intr-o tava tapetata cu hârtie de copt.

Blatul

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar.

Apoi se adauga pesmetul, faina si 4 linguri de nuca macinata, amestecând usor cu lingura, de jos in sus.

Compozitia obtinuta se pune peste nucile din tava si se da la cuptor la 175 grade timp de 20 de minute.

Dupa ce se scoate din cuptor, se rastoarna blatul, astfel incât nucile sa fie in partea de sus.

Peste nuci se intinde crema de ciocolata, cât timp blatul este cald.

Crema

Se pregateste crema, mixând pe baie de apa, galbenusurile cu 10 linguri de zahar si laptele, pâna compozitia se ingroasa.

Frisca se bate cu intaritor. 

Crema rece se pune peste frisca batuta si se omogenizeaza.

Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata.

Peste crema se pune un strat de biscuiti insiropati in cafea indulcita.

Peste stratul de biscuiti se adauga restul de crema.

Deasupra se pudreaza cu cappuccino.

Se da la frigider pâna a doua zi.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de astăzi, duminică 6 decembrie 2020. Racii au multă treabă

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Horoscopul zilnic luni, 7 decembrie 2020! Află ce zodie a început să stagneze profesional!

Rețetă cârnați de casă. Ingrediente și mod de preparare

Bianca Comănici și-a făcut debutul pe micile ecrane! Dezvăluiri EXCLUSIVE despre prima sa emisiune! „Este foarte diferită senzația”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop zilnic

Sfatul zilei de astăzi, luni 7 decembrie 2020. Leii se remarcă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri