Prajitura cu cirese si crema de chefir! Se face incredibil de repede!

Prajitura cu cirese si crema de chefir! Se face incredibil de repede!
Prajitura cu cirese si crema de chefir! Se face incredibil de repede!

A venit vremea cireselor. Ciresele, in afara de faptul ca sunt foarte gustoase si cu nerabdare asteptate de noi, sunt si benefice sanatatii.

 

Ingrediente:
– 500 g faina
– 250 ml lapte
– 4 oua
– 1 cubulet de drojdie
– 125 g margarina
– 100 g zahar
– un praf de sare
– 1-1,5 kg cirese
– 250 ml chefir (de grasime 3,5%)
– vanilie
– 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare
In laptele caldut se dizolva drojdia. Dupa 10-15 minute se adauga faina, jumatate din cantitatea de zahar, margarina tinuta la temperatura camerei si oul. Se amesteca bine si se lasa aluatul acoperit la crescut.
Se spala ciresele si se curata de samburi.
Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina si apoi se aseaza in tava unsa cu margarina. Peste el se presara ciresele. Se lasa la odihnit 15 minute, timp in care pregatim crema de chefir astfel:
Se amesteca bine chefirul cu ouale, restul de zahar si vanilia.
Se toarna crema peste cirese, iar deasupra se presara fulgii de migdale. Se coace la cuptorul dinainte incalzit la 175 grade cam 20-25 de minute.
Sursa

Ingrediente:

– 500 g faina
– 250 ml lapte
– 4 oua
– 1 cubulet de drojdie
– 125 g margarina
– 100 g zahar
– un praf de sare
– 1-1,5 kg cirese
– 250 ml chefir (de grasime 3,5%)
– vanilie
– 100 g fulgi de migdale

Mod

de preparare

In laptele caldut se dizolva drojdia. Dupa 10-15 minute se adauga faina, jumatate din cantitatea de zahar, margarina tinuta la temperatura camerei si oul. Se amesteca bine si se lasa aluatul acoperit la crescut.

Se spala ciresele si se curata de samburi.

Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina si apoi se aseaza in tava unsa cu margarina. Peste el se presara ciresele.
Se lasa la odihnit 15 minute, timp in care pregatim crema de chefir astfel:

Se amesteca bine chefirul cu ouale, restul de zahar si vanilia. Se toarna crema peste cirese, iar deasupra se presara fulgii de migdale. Se coace la cuptorul dinainte incalzit la 175 grade cam 20-25 de minute.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Andreea Bănică, rolul de părinte celebru pe care îl are pentru copilașii săi? Artista a ales ca în familia sa să dăinuie armonia, indiferent de situație! "N-are cum să reziste, clar!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă perioadă plină de evenimente pentru Culiță Sterp! Ce fotografie a apărut în mediul online, acolo unde acesta se afla alături de o frumoasă prezență feminină?

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies