Prăjitura cu brânză şi fructe proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o
Rețetă de Prăjitură cu brânză şi fructe proaspete
Rețeta delicioasă de Prăjitură cu brânză şi fructe proaspete, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prăjitură cu brânză şi fructe proaspete este de 30 de minute
Citește și: Shakshuka. O nouă idee pentru micul dejun!
Citește și: Ciorbă rece cu legume și kefir. Un alt fel de ciorbă, cunoscută sub numele de Okroshka!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o oră și 30 de minute
Timp total- 2 ore
Rețeta de Prăjitură cu brânză şi fructe proaspete este pentru 6 persoane
Ingrediente – Prăjitură cu brânză şi fructe proaspete
Ingrediente pentru aluat
- 300 g de făină
- 200 g de unt
- 300 g de brânză de vaci
ingrediente pentru umplutură
- 300 g de brânză de vaci
- 300 g de brânză mascarpone
- 3 ouă, temperatura camerei
- 2 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 4 linguri de amidon de porumb
- o esență de vanilie
- 4 linguri de zahăr granulat
- 3 lingurițe de zeamă de lămâie
- Vișine
- Cireșe
- Afine
- merișoare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de
Mod de preparare- Prăjitură cu brânză şi fructe proaspete
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de prăjitură cu brânză și fructe de pădure, este să începeți prin a cerne făina într-un bol de dimensiuni mai mari, iar deasupra sa radeți untul rece pe răzătoarea
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, cu ajutorul unui mixer veți amesteca ouăle, dar și gălbenușurile, iar odată încorporate cele 2 ingrediente, veți adăuga și zahărul granulat și veți mixat din nou astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu putință, sau chiar acesta să se mai topească. Abia apoi veți adăuga și esența de vanilie peste aceste ingrediente, amidonul, și veți mai amesteca încă o dată cu mixerul pentru ca și acestea să pătrundă în restul ingredientelor.
- Bineînțeles că acum a venit momentul să adăugăm peste această compoziție și brânza de vaci, și să continuăm să mixăm, adăugând treptat și zeama de lămâie dar și brânză mascarpone, timp în care nu vă veți opri din mixat, pentru a va asigura că aceste ingrediente se vor încorpora împreună.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de tava noastră, motiv pentru care vom lua o tavă care deține pereții detașabili, rotundă, în care vom așeza hârtie de copt, și vom așeza aluatul nostru, direct cu mâinile pentru a-l presa astfel încât să avem un blat și cu puțină margine. Atenție însă! Acești pași trebuie să fie făcuți puțin mai repede, astfel încât aluatul să fie păstrat la rece în tot acest proces. Acesta se va mai acoperi încă o dată cu o altă hârtie de copt, peste care vom adăuga câteva boabe de fasole, astfel încât blatul nostru să nu crească și introducem tava la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190 °C, timp de aproximativ 15 minute.
- În acest timp, ne vom ocupa de fructele noastre, astfel încât vom lua toate fructele, vișinele, cireșele, afinele, dar și merișoarele, le vom spăla pe toate și le vom usca, iar dacă doriți, puteți și tăia, sau lăsat direct întregi.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom îndepărta hârtia de copt pe care se află boabele de fasole, iar ulterior toată umplutura pregătită o vom așeza peste blat, iar deasupra vom pune și câteva fructe, în funcție de preferințe. Tava se va introduce din nou în cuptorul preîncălzit la aceeași temperatură, însă de această dată timp de aproximativ 50 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, vom presăra cu puțin zahăr pudră deasupra, și dacă doriți mai puteți așeza alte fructe proaspete deasupra, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.