Prajitura "Cremisor" cu ciocolata si bezea! Nu ai mai mancat asa ceva!


Aceasta prajitura este formata din straturi de cicolata, bezea si crema, totul avand un gust delicios. Trebuie sa o prepari si tu acasa.

 

Ingrediente
Pentru blatul de ciocolata
125g zahar pudra vanilat
125g unt moale
2 iua
75g faina
40g cacao
100ml lapte
Jumatate lingurita praf de copt
Pentru bezea
125g zahar pudra
1 mana de fulgi de migdale
Constructie
300ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar vanilat
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Bate untul si zaharul cu vanilie pana cand obtii un amestec moale. Separta ouale, punand albusurile deoparte. Adauga galbenusurile in amestecul de zahar. Combina apoi adauga faina, pudra de cacao, praful de copt si putina sare. Pune laptele si bate bine. Varsa intr-o tava.
Bate albusurile de ou pana cand obtii o spuma tare, apoi adauga zaharul pudra si continua sa bati pana obtii textura de bezea. Pune bezeaua deasupra blatului de cacao si presara fulgii de migdale.
Coace timp de 20 de minute, apoi desprinde marginile si lasa la racit in tava.
Bate smantana pana cand obtii o frisca. Taie blatul de prajitura in oua. Pune primul strat pe un platou, adauga un strat gros de frisca, apoi adauga al doilea blat, cu bezeaua in partea de sus. Decoreaza cu zahar vanilat.
sursa

Ingrediente

Pentru blatul de ciocolata


125g zahar pudra vanilat
125g unt moale
2 oua
75g faina
40g cacao
100ml lapte
Jumatate lingurita praf de copt

Pentru bezea

125g zahar pudra
1 mana de fulgi de migdale

Constructie

300ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar vanilat

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Bate untul si zaharul cu vanilie pana cand obtii un amestec moale. Separta ouale, punand albusurile deoparte. Adauga galbenusurile in amestecul de zahar. Combina apoi adauga faina, pudra de cacao, praful de copt si putina sare. Pune laptele si bate bine. Varsa intr-o tava.

Bate albusurile de ou pana cand obtii o spuma tare, apoi adauga zaharul pudra si continua sa bati pana obtii textura de bezea. Pune bezeaua deasupra blatului de cacao si presara fulgii de migdale. 

Coace timp de 20 de minute, apoi desprinde marginile si lasa la racit in tava.

Bate smantana pana cand obtii o frisca. Taie blatul de prajitura in oua. Pune primul strat pe un platou, adauga un strat gros de frisca, apoi adauga al doilea blat, cu bezeaua in partea de sus. Decoreaza cu zahar vanilat.

sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Vedetele Kanal D au dat startul Sărbătorilor de iarnă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri