Prajitura Craiasa Zapezii! Se face usor si este foarte gustoasa!


Aceasta prajitura este foarte gustoasa si se prepara usor. Invata sa o gatesti!

 

Ingrediente:
Pentru blat:
4 linguri faina
5 albusuri
3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
5 linguri de zahar
Pentru crema:
250 gr margarina Rama Maestro
5 galbenusuri
4 linguri amidon alimentar (faina)
150 gr zahar
3 plicuri zahar vaniliat
100 gr ciocolata amaruie
500 ml lapte
Alte ingrediente:
200 ml lapte
200 gr biscuiti Petite Beurre
50 gr nuca de cocos
250 ml frisca
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam peste cap cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni 25x35) apoi coacem 15 minute, la 175 grade Celsius.
Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.
In crema cu ciocolata adaugam 100 gr margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. In crema de vanilie adaugam 150 gr margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. Asamblam prajitura; punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte, crema de vanilie.
Punem prajitura la rece (de preferat sa o preparati cu o zi inainte) si  in ziua in care o servim punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos.
Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda.
Sursa

Ingrediente:

Pentru blat:

4 linguri faina
5 albusuri
3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
5 linguri de zahar

Pentru crema:

250 gr margarina Rama Maestro
5 galbenusuri
4 linguri amidon alimentar (faina)
150 gr zahar
3 plicuri zahar vaniliat
100 gr ciocolata amaruie
500 ml lapte

Alte ingrediente:

200 ml lapte
200 gr biscuiti Petite Beurre
50 gr nuca de cocos
250 ml frisca

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam peste cap cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni 25x35) apoi coacem 15 minute, la 175 grade Celsius.

Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.

In crema cu ciocolata adaugam 100 gr margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. In crema de vanilie adaugam 150 gr margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. Asamblam prajitura; punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte, crema de vanilie.Punem prajitura la rece (de preferat sa o preparati cu o zi inainte) si  in ziua in care o servim punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos.Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! În Focșani rata de infectare a scăzut considerabil

BOMBĂ în showbiz! Ce a aflat Alin Oprea despre trecutul soției este incredibil!

Jo și Juno și-au spus "ADIO" definitiv! "Îmi doresc foarte mult..."

Care e temperatura normală a corpului. Când trebuie să te îngrijorezi

EXCLUSIV! Berna de la „Puterea Dragostei”, legătură secretă cu Dan Bilzerian?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 3 decembrie 2020! Nativii zodiei Leu au probleme de sănătate!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri