Prajitura "Cocheta" cu foi de napolitana si crema de vanilie

Prajitura
Prajitura "Cocheta" cu foi de napolitana si crema de vanilie

Prajitura "Cocheta" este delicioasa! Se face cu foi de napolitana si cu crema de vanilie, fiind o incantare pentru papilele gustative.

INGREDIENTE

Blat nr 1:
6 albusuri
8 linguri zahar
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri faina
100 gr nuca de cocos colorata
1 lingurita zeama de lamaie
1 varf lingurita sare
1/2 plic praf de copt cu sofran
1 foaie napolitana
Blat nr 2:
6 albusuri
8 linguri zahar
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri faina
100 gr nuca macinata
1 lingurita zeama de lamaie
1 varf lingurita sare
1/2 plic praf de copt cu sofran
1 foaie

napolitana
Pentru crema:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 lingurite esenta de vanilie
1,200 l lapte
1/2 lingurita sare
12 linguri faina
100 gr unt
300 gr mascarpone
Pentru ornat:
50 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat, mixand energic.


Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de zahar incepem sa picuram si zeama de lamaie, ajuta la intarirea bezelei.

Apoi vom adauga faina amestecata cu praful de copt si vom incepe sa amestecam usor, pentru a nu se lasa bezeaua, iar la final adaugam nuca, respectiv nuca de cocos.

Alegem o tava aproximativ de dimensiunea foii de napolitana(eu am folosit o tava de 25/36 cm, doar putin mai lunga decat foaia), o tapetam cu hartie de copt, asezam foaia de napolitana in ea si intindem primul blat peste foaie.


Coacem blatul la 180 de grade pentru 35- 40 de minute, sau pana cand la testul cu scobitoarea, aceasta nu mai iese umeda.

Pentru crema, amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, sarea si faina si le diluam cu putin lapte rece.

Restul de lapte il vom adauga fierbinte peste ingredientele amestecate in vas si vom pune vasul la foc incet mestecand continuu in crema care se va ingrosa destul de rapid.


Cand crema se ingroasa suficient, ca o budinca, ridicam vasul de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta. Amestecam bine pana cand se topeste untul si dam vasul la rece, acoperit.

Dupa ce se va raci crema, o vom amesteca cu mascarponele, punand treptat cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Impartim crema in doua si punem o parte intre blaturile prajiturii, foile de napolitana le vom pastra la mijloc, iar a doua parte deasupra si vom rade ciocolata peste ea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Sebastian Stan a vorbit în română la Festivalul de Film de la Santa Barbara. Actorul, avertizat ca "The Apprentice" nu va câştiga niciun premiu

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Cine este și câți ani are Naz Çağla Irmak, actrița care joacă rolul Edanur Karaçamlı în noul serial “Dragoste fără hotare”! Iată cine este iubitul ei și cum au fost surprinși în cea mai recentă vacanță

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies