Plăcintele cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcinte cu carne.
Rețetă de Plăcinte cu carne
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cheesecake cu ciocolată. Pentru un gust acrișor, adaugă și fructe de pădure!
Citește și: Deliciul sănătății într-un bol! Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru umplutura de carne
- 300 g carne tocata, la alegere
- 3 cepe mari
- piper negru măcinat
- sare
- menta măcinată
Ingrediente pentru aluat
- 2 căni de apa
- 3 căni de faina
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul rând, carnea se pregătește pentru a avea timp să-și ia gustul. Într-un bol, se toacă carnea și se adaugă ceapă tocată fin, sare, piper și mentă, după gust. Se amestecă bine și se lasă la rece în frigider timp de 30 de minute. Dacă doriți, puteți adăuga și puțin mărar pentru a-i da un plus de aromă.
- În acest moment, aluatul se pregătește punând apă rece într-un bol, adăugând puțină sare și amestecând treptat făină până când se formează un aluat. Aluatul se frământă cu făină până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini sau de blat, apoi se lasă 5 minute să se odihnească. Din acest aluat se taie un sul în 10 bucăți egale, apoi se presară blatul de lucru cu făină din belșug. O bucată de aluat se modelează în mâini sub formă unei bile apoi se întinde pe masă cu sucitorul într-o foaie cât mai subțire posibil. Un bol mai mic se pune cu gura în jos peste aluat și apoi se taie în cerc cu un cuțit.
- Se amestecă carnea și se potrivește gustul de sare și piper. Umplutură trebuie să fie mai sărățică și mai piperată. Se pun 2 lingurițe de carne într-un strat subțire pe jumătate din suprafața cercului de aluat, lăsând un spațiu deasupra marginilor. Apoi, acoperă umplutură cu cealaltă parte de aluat, apăsând bine marginile. Se procedează la fel cu restul de aluat, până când carnea este gata de prăjit.
- Se pune ulei suficient într-o tigaie și se pun câte două la prăjit sau cât încap, întorcând-le ușor pe ambele părți până când sunt ușor rumenite. După ce s-au prăjit, puneți preparatul într-o cratiță cu șervețele pentru a absorbi surplusul de ulei și acoperiți-o cu un capac pentru a se aburi.
- Odată răcit preparatul, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.