Gina Bradea a explicat cum pregătește plăcintele cu brânză sărată.
Gina Bradea, unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri culinari și bucătari din țară, reușește să stârnească interesul în materie de gastronomie tuturor celor care o urmăresc și o apreciază pe rețelele de socializare. Timpul folosit în bucătărie poate fi de fiecare în ajutorul nostru, mai ales dacă știm din start ce anume ne dorim să pregătim și care sunt bucatele cu care vrem să ne bucurăm într-o zi. De altfel, asta își dorește și Gina Bradea să realizeze prin postările sale, fiind sprijin tuturor gospodinelor care își doresc să încerce chiar și pentru prima dată o rețetă, având la
îndemână întreg procesul și ingredientele necesare de care are nevoie. Rețetele pe care le realizează sunt pentru întreaga familie, prânzurile, deserturile, cina, de asemenea, iar în momentele în care ne dorim să pregătim la o masă un preparat care să amintească de copilărie, atunci plăcințele cu brânză sărată pe care le-a realizat sunt exact ceea ce aveți nevoie.
Cum pregătește Gina Bradea plăcintele cu brânză sărată?
Gina Bradea a explicat procesul pentru ca plăcintele să iasă pufoase și delicioase, dar cel mai important, să fie pline de brânză, pentru un gust inedit și un aspect deosebit atunci când sunt rupte. Făină, ouă, sare, drojdie, zahărul, acestea sunt ingredientele de care aveți nevoie, iar când vine vorba de umplutură, brânza sărată, piperul și oul realizează amestecul cu care să faceți pliculețele. Este important să le lăsați la crescut înainte de a le băga în cuptor, iar pe deasupra să adăugat semințele preferate și să le ungeți cu ou.
“Brânzoaice moi și pufoase, pline de umplutură de brânză sărată.
O bunătate. Peste făină adăugăm drojdie uscată, amestecăm totul foarte bine, apoi adăugăm un ou, sare, zahăr, lapte călduț, frământăm bine aluatul. Răsturnăm pe masă, punem unt, frământăm până se incorporează untul apoi lăsăm la crescut. Pregătim umplutura. Brânză sărată de care aveți, un ou, puțin piper, amestecăm bine totul și umplutura este gata. Aluatul a crescut foarte frumos, îl punem pe masă, îl tăiem în 10 bucăți, apoi modelăm brânzoaicele.
Punem brânză la mijloc, facem un pliculeț și le punem în tavă. Le lăsăm la dospit timp de 20-30 de minute. Ungem cu ou bătut și puțin lapte, apoi mergem la copt la o temperatură de 170-180 de grade. Deasupra putem pune niște semințe după dorință. Atât de frumoase sunt!”, a povestit Gina Bradea.