Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!


Aceasta placinta de post cu nuci si gem este gustoasa si se prepara rapid.

 

Ingrediente placinta de post cu nuci si gem: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar, 200 g nuci, 50 mL ulei, 200 g margarina, gem sau dulceta.
Mod de preparare paine de casa
Ingrediente paine de casa: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare paine de casa: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime.
Mod de preparare placinta de post cu nuci si gem: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Din loc in loc pe foaia intinsa se pune cu lingurinta gem sau dulceata. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.
Sursa

Ingrediente placinta de post cu nuci si gem: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar, 200 g nuci, 50 mL ulei, 200 g margarina, gem sau dulceta.

Mod de preparare paine de casa

Ingrediente paine de casa: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.

Cea mai gustoasa reteta de cartofi la cuptor! Nu ai mancat nimic mai bun!

Mod de preparare paine de casa: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime.

Reteta de la manastirea Prislop: cum fac maicutele ardeii umpluti de post!

Mod de preparare placinta de post cu nuci si gem: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Din loc in loc pe foaia intinsa se pune cu lingurinta gem sau dulceata. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Sursa

Reteta de post: chiftelute din cartofi si varza acra, cu sos de ceapa!


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Plușica de la Puterea dragostei, schimbare uluitoare de look!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri