Plăcintă cu căpșune. Scoasă direct din cartea de povești!

retete pentru desert

Plăcintă cu căpșune

Plăcinta cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Plăcintă cu căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasa Plăcintă cu căpșune, preparata așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Plăcintă cu căpșune 

Rețeta delicioasă de Plăcintă cu căpșune, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu căpșune este de o ora 

pandispan cu capsuni si iaurt
Plăcintă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o ora 

Timp total – 2 ore 

Rețeta de Plăcintă cu căpșune este pentru 6 persoane 

retete cu capsuni
Plăcintă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Plăcintă cu căpșune 

Ingrediente pentru aluat 

  • 200 g unt, la temperatura camerei 
  • 2 ouă, la temperatura camerei 
  • 3 linguri de zahăr granulat 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • 150 ml lapte, la temperatura camerei 
  • O cantitate mai mare de făină  

Ingrediente pentru umplutură 

  • 1 kg căpșune proaspete 
  • 8 linguri de zahăr granulat 
  • 7 linguri de amidon 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie

să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Plăcintă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Citește și: Piept de pui în stil indian, Butter Chicken. Cu siguranță îți va plăcea!

Mod de preparare- Plăcintă cu căpșune 

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de plăcintă cu căpșune, este să începem prin a scoate untul din frigider, timp în care ne vom ocupa de prepararea umpluturii. 
  2. Așadar, în continuare, vom spăla căpșunele, le vom îndepărta codițele și le vom tăia în jumătăți. Ulterior, toate căpșunele se vor pune într-o oală de dimensiuni mai mari, pentru a le fierbe timp de 5 minute, alături de zahăr. Atenție însă! În cazul în care se va lăsa mult sirop, trebuie să cernem amidonul direct în oală și să folosim mai mult. Cu toate acestea, în cazul în care observăm că nu prea lasă, vom cerne mai puțin amidon în oală. Apoi lăsăm să fiarbă timp de 5 minute, moment în care vom stinge focul și îl vom lăsa să se răcească. 
  3. Acum că untul este îndeajuns de moale, cu o lingură de lemn, îl vom amestecă cu zahărul, pentru a se omogeniza, moment în care vom adăuga și ouăle, pe care le vom încorpora bine de tot. Abia atunci vom turna laptele și vom adăuga și făina. Odată încorporate aceste ingrediente, a venit timpul să adăugăm praful de copt, pe care l-am stins cu oțet, în prealabil, iar apoi vom adăuga treptat și făina, pe care o vom amesteca cu o lingură de lemn, până se întărește, moment în care vom folosi mâna, până când aluatul nu va mai fi lipicios. Abia atunci îl vom împărți în două părți, una mai mare și una mai mică.  
  4. Pe o suprafață plată, vom presăra făină, vom lua partea mai mare de aluat și o vom întinde cât să se potrivească pentru dimensiunea tăvii noastre de cuptor, pe care o vom unge cu puțin ulei. Aluatul se ia pe sucitor și se pune în tavă, astfel încât să se acopere toată suprafața sa, dar și marginile. Peste blat vom turna și compoziția de căpșune. 
  5. Atunci când vine vorba despre cealaltă parte de aluat, trebuie să o întindem și pe ea pe o suprafață plată, pentru a o tăia cu cuțitul, în fâșii subțiri, pe care le vom pune deasupra. Tot acum vom separa și oul pentru ornat, iar cu o pensulă vom unge fășiile, pe care le așezăm una lângă alta, deasupra și presărăm și puțin zahăr. 
  6. Tava se va introduce la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute sau până se rumenește. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă și îl vom introduce la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Plăcintă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât timp se fierb ouăle poșate. Timpul exact de fierbere pentru o consistență ideală!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză. Un desert mai sănătos!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cum a decorat Denisa Coțolan, casa de Crăciun? Ce reacția a avut Iancu Sterp, odată ce a ajuns acasă? "Să văd cum ai decorat casa!"

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies