Placinta cu branza si mere - deliciu dulce de toamna!


Aceasta reteta delicioasa de placinta cu branza si mere este perfecta pentru sfarsitul toamnei.

 

Aluat:  200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.
Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, 1 esenta rom.
Aluatul se prepara din untul lasat la temperatura camerei, pe care il mixam cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar la final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen, care se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se mixeaza branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul, stafidele si se amesteca bine. Se da la rece 10 minute. Zaharul ramas se caramelizeaza, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se adauga in tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii, se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi jumatate din merele caramelizate, iar deasupra lor se pune restul de branza si merele ramase impreuna cu caramelul. Se taie surplusul de aluat ramas pe margini, se da la cuptor aproximativ 50 de minute, pana se rumeneste.
Sursa

Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, 1 esenta rom.

Aluatul se prepara din untul lasat la temperatura camerei, pe care il mixam cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar la final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen, care se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se mixeaza branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul, stafidele si se amesteca bine. Se da la rece 10 minute. Zaharul ramas se caramelizeaza, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se adauga in tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii, se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi jumatate din merele caramelizate, iar deasupra lor se pune restul de branza si merele ramase impreuna cu caramelul. Se taie surplusul de aluat ramas pe margini, se da la cuptor aproximativ 50 de minute, pana se rumeneste.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop zilnic

HOROSCOP 14 septembrie, cu Camelia Pătrășcanu. O zi delicată!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri