Pizza cu spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu spanac.
Rețetă de Pizza cu spanac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Fursecuri cu gem. Cu adevărat fragede!
Citește și: Laura Cosoi, o mamă posesivă?! Vedeta nu își lasă copiii să doarmă la bunici: „Nu dorm fără copiii mei.”
Timp de preparare- o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 400 g de făină
- 2 lingurițe de sare
- 200 ml de apă
- 2 lingurițe de drojdie uscată
- 2 linguri de ulei de măsline
ingrediente pentru topping
- 100 g de unt
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de făină
- 250 ml de smântână pentru gătit
- 100 g de parmezan
- 350 g de spanac
- Sare
- piper negru măcinat
- nucșoară măcinată
- 3 felii de șuncă
- 150 g de mozzarella
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului. În acest caz vom avea nevoie de un robot de bucătărie sau de un bol de bucătărie de dimensiuni mai mari. Așadar, în respectivul bol vom adăuga toate ingredientele necesare pentru prepararea aluatului, pentru care se află și făina, sarea, apa, drojdia uscată, dar și uleiul de măsline. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine iar ulterior se frământă pentru ca la final să obținem un aluat omogen și elastic. Bolul respectiv se va acoperi ulterior cu folie alimentară pentru a se lăsa la crescut timp de cel puțin 30 de minute.
- Acum ne vom ocupa și de ingredientele pentru topping. Este necesar să spălăm foarte bine frunzele de spanac, iar ulterior să le punem într-o altă dimensiune potrivită pentru a le opări timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp le vom scoate din apă și le vom lăsa la scurs, pentru ca ulterior să le tocăm foarte mărunt. Le așezăm într-un bol separat și le lăsăm deoparte momentan.
- Acum vom avea nevoie de o oala de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul la topit, pe aragaz la foc mic. În momentul în care acesta s-a topit complet, vom adăuga și usturoiul pe care l-am curățat și l-am feliat mărunt în prealabil, îl lăsăm să se călească puțin apoi adăugăm și făina și amestecăm până când observăm că textura lor începe să se îngroașe ușor, moment în care trebuie să adăugăm și smântâna lichidă, amestecând de această dată continuu. La final adăugăm și parmezanul și mai lăsăm pe foc oala până când compoziția devine cremoasă. Condimentăm cu sare, piper negru măcinat și nucșoară, după gust. La final adăugăm și spanacul și lăsăm ingredientele să se omogenizeze împreună, apoi oala se ia de pe foc.
- Acum vom avea nevoie de o formă rotundă, în care vom întinde aluatul, iar peste acestea adăugăm și umplutura pregătită, nivelăm cu ajutorul unei spatule, apoi deasupra așezăm bucățelele din șuncă, și radem nu în ultimul rând și mozzarella deasupra.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 230°C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când observăm că aceasta se rumenește deasupra. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și pizza din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.