Pizza cu salam uscat se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pizza cu salam uscat.
Rețetă de Pizza cu salam uscat
Rețeta delicioasă de Pizza cu salam uscat, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pizza cu salam uscat este de o oră
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră și 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Pizza cu salam uscat este pentru 4 persoane
Ingrediente – Pizza cu salam uscat
Ingrediente pentru blat
- 500 g de făină
- 20 g de drojdie
- o linguriță de sare
- o linguriță de zahăr
- 200 ml de apă caldă
ingrediente pentru topping
- o cană de suc de roșii
- o linguriță de oregano uscat
- 200 g de cașcaval
- 200 g de salam uscat picant, după preferințe
Înainte de a începe prepararea
acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Tartă cu cireșe întregi. O altfel de rețetă, în stil american!
Mod de preparare - Pizza cu salam uscat
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de pizza cu salam uscat, este să începem prin a pregăti aluatul. Așadar, vom pune drojdia într-un bol de dimensiuni mai mici, alături de zahăr, dar și de apa călduță, astfel încât să o acopere cu totul.
- În continuare, pe o suprafață plată, vom turna făina, pe care am amestecat o cu sarea, în interiorul căreia vom face un gol, astfel încât să adăugăm după ce a crescut, drojdia, iar apoi treptat ce ne-a mai rămas din apa călduță. Atenție însă! Atunci când pregătim un aluat de pizza, și formam direct pe suprafața de lucru în gol în cantitatea de făină, trebuie să amestecăm cu grijă, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze, însă începând de la margine către mijloc și nu invers sau nu în alte modalități. Vom continua să amestecăm așa toate ingredientele până când nu se va mai lipi aluatul de mâini, iar ulterior îl vom lăsa să crească, într-un loc călduț.
- Acum a venit momentul, ca după ce am mai crescut puțin, să presărăm făină pe o suprafață plată, pentru a-l întinde. Cu ajutorul unui sucitor, vom întinde pizza noastră, după ce am făcut o bilă, astfel încât să ne iasă o formă rotundă. În funcție de preferințe, din acest aluat pot ieși chiar 2 bucăți de pizza, și nu doar una. Așadar, vom împărți cantitatea noastră în 2 părți cât se poate de egale, pe care ulterior le vom întinde pentru a forma blatul nostru de pizza.
- Odată obținute, vom începe să punem sosul de roșii peste acestea, ulterior vom presăra și oregano, condimentăm cu puțină sare și piper negru măcinat, iar deasupra presărăm cașcavalul pe care l-am dat sunt prealabil, și vom așeza din loc în loc, așa cum ne dorim, feliile de salam uscat picant.
- Pizza se va așeza într-o tavă de cuptor, pe care am așezat deja hârtie de copt, iar ulterior o vom introduce în cuptorul preîncălzit la 240 °C, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pizza noastră delicioasă din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tort cu foi cu miere. Unul dintre cele mai fragede și plăcute torturi!