Piftie de pui cu legume dupa reteta lui Nicolai Tand!


Piftie de pui cu legume dupa reteta lui Nicolai Tand!

Daca doriti ca sarbatorile „sa nu va lase cadou” cateva kilograme in plus, reinterpretati retetele clasice!

 

INGREDIENTE (pentru 6-8 portii)
un pui intreg
4 morcovi
2 cepe
200 g mazare prefiarta
5 foi gelatina
o legatura de patrunjel
10 oua de prepelita
o radacina de hrean
5 linguri mari de smantana grasa
6-8 lingurite de icre negre/rosii
2-3 catei de usturoi
5-6 castraveti murati
sare, piper
MOD DE PREPARARE
1. Fierbem puiul intreg impreuna cu ceapa, morcovii, patrunjelul (se condimenteaza cu sare si piper dupa gust).
2. Se lasa sa fiarba la foc incet, astfel incat zeama sa ramana clara.
3. Dupa aproximativ o ora, cand legumele sunt fierte, le scoatem din supa si lasam carnea in continuare la fiert.
Cand e aproape gata si carnea, radem usturoiul si il adaugam in supa, pentru o aroma intensa.
4. Dupa ce trec 2 ore, scoatem si carnea, apoi strecuram zeama printr-un tifon, ca sa ramana transparenta.
5. Punem 5 foi de gelatina in apa rece. O scoatem din apa si o incorporam cu ajutorul unui tel in supa.
6.
Apoi turnam supa in vasele de prezentare/pentru servit si le lasam la rece peste noapte sau minimum 2 ore la frigider.
7. Alegem din carnea de pui portiunile cele mai gustoase, printre care si bucatile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.
Citeste continuarea aici.

INGREDIENTE (pentru 6-8 portii)

un pui intreg
4 morcovi
2 cepe
200 g mazare prefiarta
5 foi gelatina
o legatura de patrunjel
10 oua de prepelita
o radacina de hrean5 linguri mari de smantana grasa
6-8 lingurite de

icre negre/rosii
2-3 catei de usturoi
5-6 castraveti murati
sare, piper

Biscuiti sanatosi cu aroma de portocale! Poti sa-i mananci si la dieta!

MOD DE PREPARARE

1. Fierbem puiul intreg impreuna cu ceapa, morcovii, patrunjelul (se condimenteaza cu sare si piper dupa gust).

2. Se lasa sa fiarba la foc incet, astfel incat zeama sa ramana clara.

3. Dupa aproximativ o ora, cand legumele sunt fierte, le scoatem din supa si lasam carnea in continuare la fiert. Cand e aproape gata si carnea, radem usturoiul si il adaugam in supa, pentru o aroma intensa.

4. Dupa ce trec 2 ore, scoatem si carnea, apoi strecuram zeama printr-un tifon, ca sa ramana transparenta.

Placinta cu mere- Cum sa o faci ca sa-ti iasa dumnezeiesc de buna!

5. Punem 5 foi de gelatina in apa rece. O scoatem din apa si o incorporam cu ajutorul unui tel in supa.

6. Apoi turnam supa in vasele de prezentare/pentru servit si le lasam la rece peste noapte sau minimum 2 ore la frigider.

7. Alegem din carnea de pui portiunile cele mai gustoase, printre care si bucatile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.

Citeste continuarea aici.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cabral a lipsit de la botezul fiului Adelei Popescu. Prezentatoarea TV nu s-a așteptat la acest gest din partea lui: „Ce om! Chiar m-am supărat pe el”

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

În acest weekend are loc st.ART, cel mai mare festival de muzică și artă stradală din centrul Capitalei

De ce să înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest fruct. Cercetătorul Dan Vodnar îl recomandă cu încredere: „E o adevărată sursă de energie”

A fost desemnat cel mai sexy bărbat în viață în 2015. David Beckham a împlinit 47 de ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Bucurie mare în familia lui Dorian Popa: „Vine și al doilea copil”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri