Pavlova cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Fie că este centrul atenției în cadrul unei petreceri sofisticate sau te răsfați într-o zi obișnuită, pavlova cu zmeură te surprinde cu fiecare mușcătură. Este o alegere versatilă și elegantă, adaptându-se oricărui moment special sau oricărui dor de dulce rafinat.
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pavlova cu zmeură. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pavlova cu zmeură deasupra, preparata așa cum se cuvine.
Rețetă de pavlova cu zmeură
Rețeta delicioasă de pavlova cu zmeură, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru aceast desert este de 40 de minute
Timp de preparare- o oră și 20 de minute
Timp total- 2 ore
Rețeta de pavlova cu zmeură este pentru 4 persoane
Ingrediente – pavlova cu zmeură deasupra
- 5 albușuri de ou
- 250 g de zahăr
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- 1/2 de lingură de amidon de porumb
- 250 ml de smântână lichidă pentru frișcă
- 50 g de zahăr granulat
- o esență de vanilie
- Zmeură
- mentă proaspătă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Mod de preparare- pavlova cu zmeură deasupra
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 130 °C. Tot acum, vom ocupa și de pregătirea tăvii pentru cuptor, având nevoie de o tavă rotundă, în care vom așeza hârtie de copt.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăugăm albușurile de ou, pe care le vom amesteca cu mixerul până în momentul în care devin spumoase. Abia apoi vom ști că este momentul să adăugăm și zahărul, dar și vanilia, însă treptat. Este nevoie să adăugăm doar câte o lingură fierbe timp în care vom amesteca foarte bine cu mixerul pentru ca ingredientele să se dizolve total în albușuri.
- Acum a venit momentul ca peste amestecul nostru de ingrediente să adăugăm și amidonul de porumb, Ingredient pe care îl vom incorpora, de asemenea virgule tot cu mixerul, în amestecul nostru de albușuri.
- Odată ce compoziția noastră de pavlova este gata, o vom așeza cu grijă în tava pregătită, în prealabil, iar cu ajutorul unei spatule o vom întinde astfel încât să ajungă pe toată suprafața tăvii, dar să fie și nivelată uniform.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 130 °C, timp de aproximativ o oră de regulă cel mult o oră și 20 de minute, pentru ca exteriorul să devină crocant, dar și ușor crăpat. După acest interval de timp, de menționat este faptul că tava se va lăsa încă în cuptor, până când aceasta se va răci, cu focul stins.
- În acest interval de timp, vom prepara și frișca noastră pe care o vom adăuga peste pavlova, preparată din smântâna lichidă pentru frișcă, pe care o vom amesteca bine de tot cu zahărul, dar și Vanilia.
- Odată ce desertul nostru este răcit așa cum trebuie, tot ce mai trebuie să facem este să îl ornăm cu frișca preparată, peste care vom pune și câteva bucăți de zmeură, dar și mentă proaspătă, după preferințe. În plus, în acest desert se pot face chiar 2 cercuri de bezea, pe care ulterior le vom suprapune si le vom orna tot cu frișcă și fructe, la alegere, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.