Pavlova cu sirop de zmeură. Potrivită pentru o aniversare reușită!

retete de gustare

Pavlova cu sirop de zmeură

Pavlova cu sirop de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  Pavlova cu sirop de zmeură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Pavlova cu sirop de zmeură, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pavlova cu sirop de zmeură 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort Pavlova cu glazură de caise. Un desert ușor, asemănător cu un norișor!

Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine a inventat Pavlova. Care este povestea din spatele acestui delicios desert

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru pavlova

  • 7 albușuri de ou, la temperatura camerei
  • 300 g de zahăr pudră
  • 15 g de amidon de porumb
  • o lingură de oțet de mere
  • un pliculeț de praf de copt
  • un pliculeț de zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • un praf de sare

retete de prajituri de casa
Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru decor

  • 350 de milioane de smântână lichidă
  • 100 g de zahăr pudră
  • sirop de zmeură
  • zmeură proaspătă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Meryem Uzerli, actrița principală a serialului „Suleyman Magnificul”, și-a părăsit iubitul, la scurt timp după ce a aflat că e însărcinată: „Am iubit un bărbat care nu exista cu adevărat”- kanald.ro

Citește și: Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”- stirilekanald.ro

pavlova cu zmeura
Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de pavlova cu sirop de zmeură, este să începem prin a prepara, prima și prima dată, pavlova. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga albușurile noastre de ou, aflate la temperatura camerei, albușuri pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o textură spumoasă, moment în care vom adăuga și un praf de sare. Tot acum adăugăm și pliculețul de praf de copt, dar și pliculețul de zahăr vanilat sau esența de vanilie, în funcție de alegerea făcută, și vom amesteca în continuare albușurile noastre alături de restul ingredientelor, tot cu mixerul, până când vom obține o textură la fel de cremoasă. Acum a venit momentul să amestecăm și zahărul nostru, dar și amidonul de porumb, cele doua cernute treptat în conținutul nostru din bol, timp în care vom continua să amestecăm albușurile noastră cu mixerul. Următorul pas este să adăugăm în această compoziție și oțetul, și să îl continuăm să mixăm până când vom obține un amestec omogen, cremos, iar totodată și ferm.
  • Într-o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari, fie pătrată sau dreptunghiulară, vom așeza hârtie de copt, iar mijloc vom pune compoziția de pavlova făcută, în formă rotundă, exact așa cum ne dorim să arate la final. În centru vom face o mică adâncitură, pentru ca la final să așezăm puțină frișcă și, sirop de zmeură, dar și bucăți de zmeură proaspete.

pavlova
Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]

  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 120°C, timp de aproximativ o oră și 30 de minute. După acest interval de timp, vom opri cuptorul, iarbă bezeaua se va lăsa să se răcească, direct în cuptor.
  • În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre de frișcă. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga frișca, pe care o vom bate spumă cu ajutorul unui mixer, alături de zahărul pudră, până când vom obține o textură asemănătoare pentru frișcă.

retete pentru desert
Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]

  • În momentul în care pavlova s-a răcit complet, vom așeza pe un platou, iar deasupra în centru, vom începe să adăugăm crema de frișcă, atât cât ne dorim, turnând deasupra și sirop de zmeură, iar după ce am pregătit așa cum ne dorim și zmeura noastră proaspătă, vom așeza câteva bucățele deasupra siropului de zmeură.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, după ce vom introduce pavlova în frigider, timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Pavlova cu sirop de zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cine a inventat Pavlova. Care este povestea din spatele acestui delicios desert

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”

Cine ar fi crezut? Strategia ascunsă a Veronicăi pentru a putea ajunge în Marea Finală, demascată pas cu pas. Ce a făcut concurenta din Casa Iubirii și cine a dat-o de gol: "Are un plan". Ce a recunoscut după ce a fost confruntată: "Îmi pare rău să zic"

Cum își alină Ionel Ganea durerea, la două luni de la decesul fiului său și ce spune un apropiat despre ce face acesta de zi cu zi: “Se vede suferința pe fața lui enorm de mult.”

Doliu în lumea sportului! A murit după ce a fost lovit de fulger în timp ce se afla în vacanță

VIDEO Motivul șocant pentru care Emil Gânj și-ar fi ucis fosta iubită. Mama Andei rupe tăcerea: „În fiecare zi îi era frică”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies