Pateuri cu brânză sărată. O gustare distractivă și ușor de făcut chiar și de copii!

Pateuri cu brânză sărată

Pateurile cu brânză sărată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pateuri cu brânza sărată. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase pateuri cu brânză sărată, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de pateuri cu brânză sărată 

Rețeta delicioasă de pateuri cu brânză sărată, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de pateuri cu brânză sărată este de 30 de minute 

Pateuri cu brânză sărată [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră 

Rețeta de pateuri cu brânză sărată este pentru 6 persoane 

Pateuri cu brânză sărată [Sursa foto: freepik]

Ingrediente – pateuri cu brânză sărată 

  •  Un pachet de aluat pentru foitaj 
  • 600 g de brânză sărată de vacă, la temperatura camerei 
  • 3 ouă, la temperatura camerei 
  • un gălbenuș de ou, la temperatura camerei 
  • 2 linguri de lapte sau apă 
  • 60 g de susan, opțional 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai

mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Pateuri cu brânză sărată [Sursa foto: freepik]

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

Citește și: Supă cremă de dovleac. Se poate consuma și rece, potrivită pentru o zi călduroasă!

Mod de preparare - pateuri cu brânză sărată 

  1.  În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pateuri cu brânză sărată, este să începeți prin a da brânza pe răzătoare. Găurile pe care alegeți să dați brânza, fie că vor fi mari sau mici, diferă în funcție de propriile preferințe, dacă veți dori ca în pateurile cu brânză sărată să existe bucăți mai mari de brânză sau mai mici. Ulterior, această brânză pe care am ras-o deja o vom amesteca cu ouăle, la temperatura camerei, într-un bol de dimensiuni mai mari. 
  2. În continuare, nu trebuie să uităm să scoatem din congelator și aluatul de foitaj, în cazul în care nu am făcut-o deja, cu câteva ore înainte să fie utilizat. Ulterior, vom întinde aluatul de foitaj cu ajutorul unui sucitor, puțin, astfel încât să obținem ulterior 2 foi din acest aluat, pe lungime pentru ca ulterior, aluatul să fie tăiat în cerculețe de dimensiuni mai mici, cu ajutorul unui pahar. Aluatul se va unge cu un gălbenuș de ou, pe care înainte l-am adăugat într-un bol de dimensiuni mai mici l-am amestecat fie cu laptele, la temperatura camerei, fie cu puțină apă. 
  3. Astfel încât, în continuare, umplutura de brânză pe care am preparat-o se va așeza pe mijlocul aluatului tăiat, cât mai uniform cu putință, astfel încât, peste fiecare cerculeț de aluat, iar după ce am adăugat compoziția de brânză, să așezăm o altă bucată rotundă de aluat, astfel încât cu ajutorul vârfului unei furculițe, să-l presăm astfel încât să se lipească cele 2 cercuri. 
  4. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, în care vom adăuga hârtie de copt dar și fiecare pateu în parte, la o mică distanță între ele, pentru ca ulterior să le ungem pe fiecare în parte cu gălbenușul de ou pe care le-am amestecat cu apă sau lapte, după preferințe. Deasupra, dacă dorim, putem să presărăm și puțin susan. 
  5. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pateurile noastre delicioase cu brânză sărată din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

Pateuri cu brânză sărată [Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume. Descoperă combinația perfectă pentru o experiență culinară rafinată!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Niculina Stoican, gânduri despre bunica ei, în prag de sărbători, cu lacrimile în ochi. Cum a visat-o recent și la ce se gândește când își amintește de ea: „Tot timpul mă întorc în copilărie.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante