Pate de ficat de pui, preparatul gătit chiar de Cristina Cioran! "Amestecăm aici tot, arată demențial! Doamne și ce bine miroase!"

Pate de ficat de pui, preparatul gătit chiar de Cristina Cioran!
Pate de ficat de pui, preparatul gătit chiar de Cristina Cioran! "Amestecăm aici tot, arată demențial! Doamne și ce bine miroase!"

Blondina a pregătit o idee de meniu extraordinar de gustoasă și tradițională, și anume: pate de ficat de pui.

Una dintre cele mai cunoscute vedete, de la noi din țară, Cristina Cioran, are succes pe plan profesional, fiind prezentatoare TV și actriță, dar și pe plan personal, fiind o mamă fericită. În plus, este dedicată și bucătăriei, pregătind deseori rețete absolut gustoase, așa cum s-a întâmplat și recent, atunci când a publicat pe contul său de Youtube, un filmuleț în care pregătea o rețetă de pate de ficat de pui.

Pate de ficat de pui, preparatul gătit de Cristina Cioran

Citește și: Pui cu sos de lămâie, preparatul gătit chiar de Cristina Cioran! "Este o rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte gustoasă și foarte bună la preț!"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Tort cu cremă de lapte, ciocolată, caramel și fistic, pe blat de biscuiți, desertul pregătit de Cristina Cioran. “Doamne, ce bunătate!”

Citește și: Daniel pune tunurile pe Laura! „Ai niște aere de model...”. Aflați ce cuvinte i-a adresat concurentul în ediția din „Casa iubirii” de vineri, 7 februarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A fost găsit! Un român dat dispărut cu 23 de ani în urmă și considerat mort de familie a apărut acum în mod miraculos- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • O casoletă de ficat de pui proaspăt, bine curățat
  • 200 g unt
  • Smântână de gătit
  • Sare celtică
  • Cimbru uscat
  • Piper
  • O ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml apă

Mod de preparare

  1. “Vreau să vă fac o rețetă nemaipomenită de pate de ficat de pui, o rețetă foarte simplă.
  2. În primul rând avem nevoie de niște ficățel de pui proaspăt, care trebuie foarte bine curățat(...), niște unt, smântână de gătit dacă ținem neapărat, deși putem să renunțăm, puțină sare, puțin cimbru uscat, niște piper dacă ne dorim, o ceapă mare și doi căței de usturoi.
    (…)
  3. Am curățat ficatul. Am pregătit niște ceapă, doi căței de usturoi, pe care le vom căli pe toate în tigăiță, în unt, alături de sare, cimbru. (…)  Este foarte potrivită și pentru copilași, acum depinde cum vreți și voi, dacă vreți mai dulceagă un pic, puneți mai multă smântână, se pune și lapte, dar important e să folosim ingrediente de calitate, proaspete.
    Un astfel de pate poate rezista o săptămână în frigider, dacă îi punem, pentru a nu oxida, trebuie să-i punem și acea peliculă de unt.
  4. Am pus tigaia la încins, vom folosi 200 de grame de unt, dar în tigaie nu punem foarte mult, punem numai așa pentru gătit, să nu se ardă, trebuie să se încălzească, să se topească. Dacă vă doriți puteți să puneți și ulei de măsline (…) busuioc.
  5. Ficățelul o să-l ținem așa câteva minuțele pe mai multe părți, după care o să adăugăm ceapa și usturoiul mărunțite. Focul nu trebuie să fie mare. (…)
  6. Am decis să mă folosesc de blender, am pus acolo și usturoiul și ceapă și o să le facem aici, pentru că oricum toate se blendează într-un final. Totul este pregătit că să punem și ceapa (n.r. în tigaie), avem pregătită și puțină apă, puteți pune lapte dacă țineți neapărat. (…) Amestecăm aici tot, arată demențial! Doamne și ce bine miroase!
  7. Cimbru voi pune, nu foarte puțin, dar nici exagerat. Am pus și sare celtică (…), dacă țineți neapărat puteți să puneți foi de dafin, eu nu pun foi de dafin. Lăsăm încă 3-4 minute să se gătească, pentru că trebuie să fie bine gătit.
  8. E momentul să punem și apă, 50 de mililitri, cam așa, pentru cât ficat avem acolo. (…)
  9. O să transferăm ficățelul fără toată zeama din tigaie, pentru că este și apa care s-a lăsat în tigaie. (…) Punem în blender și se gustă de sare abia la final, dar ca să fie un pic mai dulceag așa, puteți pune smântână de gătit și bineînțeles, unt. (…) Dacă vi se pare că-i prea uscat, bineînțeles că vă ajutați de puțină zeamă sau de smântâna lichidă. (…)
  10. Putem să întindem puțin unt în casoletă pe care o folosim pentru conservare, dar nu este obligatoriu. (…) Turnăm compoziția (…), n-o să-l bag direct la frigider, pentru că este încă fierbinte, îl las să se răcească la temperatura camerei, dar o să-i pun untul topit pe deasupra, pentru păstrare. (…) Ia uite ce bine arată pateul meu!”, a explicat Cristina Cioran, pe contul de Youtube.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tort cu cremă de lapte, ciocolată, caramel și fistic, pe blat de biscuiți, desertul pregătit de Cristina Cioran. “Doamne, ce bunătate!”

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Nimeni nu se aștepta la asta! O concurentă de la „Bravo, ai stil” s-a despărțit de tatăl copiilor ei după o nuntă ca-n filme

Și-a pus sau nu Violeta Bănică acid în buze: „În familia mea...”

Celebra actriță Melisa Asli Pamuk a devenit mămică și trăiește cele mai intense momente de fericire alături de soțul ei

Ea e tânăra care s-a scufundat cu mașina în Olt. Mihaela avea 23 de ani și venise în vacanță la rude


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies