Chef Patrizia Paglieri a explicat cum pregătește pastele cu creveți.
Chef Patrizia Paglieri este una dintre cele mai cunoscute și apreciate figuri din bucătăria românească, îndrăgită pentru numeroasele apariții televizate, dar și pentru restaurantele pe care le deține. Aceasta și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie încă din copilărie, atunci când a început să gătească alături de mama ei, la 16 ani, în restaurantul familiei. În 1993 s-a mutat în România și a deschis primul restaurant chiar în sufrageria casei. A fondat și condus ulterior restaurante italiene renumite, prin care și-a dorit să aducă mai aproape de noi gustul Italiei, prin combinații inedite și gusturi originale. A fost și juratul unei emisiuni culinare, fiind prima femeie care a ocupat această funcție, iar ulterior a intrat în atenția publicului prin numeroase apariții TV.
Cum pregătește chef Patrizia Paglieri pastele cu creveți?
Dincolo de activitatea ei din bucătărie, Patrizia este activă și pe rețelele de socializare, acolo unde, prin filmulețele pe care le realizează, împărtășește cu iubitorii preparatelor gusturile din Italia. Pastele sunt printre cele mai pregătite de ea, mai ales că ele se află printre preferințele multor persoane, iar indiferent de modul în care sunt gătite, o astfel de cină delicioasă este gata rapid. Cu piept de pui, sos de roșii, legume, smântână, pesto sau creveți, aceasta are câte un truc pentru fiecare.
Ingrediente:
- Paste
- Creveți
- Praz
- Unt
- Smântână
- Vodkă
- Pătrunjel
„Pregătim penne cu creveți și vodkă. Am topit unt, am adăugat praz, că are un gust foarte delicat, am călit bine și acum adăugăm creveții. Am pus creveții, i-am călit câteva minute și acum flambăm cu vodkă. Am adăugat sos de roșii și îi mai las 3-4 minute. Între timp am pus și pastele la fiert. Adaug smântână și puțin pătrunjel. Rețeta noastră este gata.”, a povestit chef Patrizia Paglieri.
@chefpatri Pasta cu creveti si vodka 🍝 #paste #shrimp #creveti #retetepaste #pastavodka #vodka ♬ Cooking Time- ZydSounds