Paste bolognese cu parmezan și busuioc. Pregătește-i o surpriză partenerului de viață!

retete pentru cina

Pastele bolognese cu parmezan și busuioc se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara

o rețetă perfectă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Paste bolognese cu parmezan și busuioc, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc 

Rețeta delicioasă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc este de 30 de minute 

paste bolognese reteta italiana

Paste bolognese cu parmezan și busuioc

[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- 30 de minute 

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Timp total – o oră 

Rețeta de Paste bolognese cu parmezan și busuioc este pentru 2 persoane 

paste bolognese reteta originala

Paste bolognese cu parmezan și busuioc

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul

Ingrediente – Paste bolognese cu parmezan și busuioc 

  •  400 g de spaghete sau orice tip de paste doriți 
  • 500 g de carne tocată de vită  
  • 3 linguri de ulei  
  • 2 cepe mici  
  • 5 căței de usturoi  
  • 250 g de ciuperci  
  • 2 ardei grași  
  • 350 ml de suc de roșii  
  • 2 linguri de pastă de tomate  
  • 150 g de parmezan  
  • sare  
  • piper  
  • busuioc  
  • oregano  
  • o foaie de dafin 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

paste bolognese calorii

Paste bolognese cu parmezan și busuioc

[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Paste bolognese cu parmezan și busuioc 

  1. În primul și în primul rând, vom începe prin a fierbe spaghetele sau orice tip de paste doriți să folosiți. Așadar, vom pune pastele noastre într-o oală de dimensiuni potrivite, in care vom adăuga apă cu puțină sare și le vom găti exact așa cum este indicat pe pachetul lor.
    Cu toate acestea, trebuie să ținem cont ca trebuie să fie al dente. Odată ce pastele noastre sunt gătite, le vom trage printr-un jet rece de apă, iar ulterior le vom lăsa la scurs într-o strecurătoare, pentru a ne ocupa de sosul nostru delicios. 
  2. In continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite. In tigaie, vom adăuga puțin ulei și vom aștepta să se încingă, iar odată încins, în tigaie vom adăuga și carnea tocată. Vom aștepta ca aceasta să se călească un pic, moment în care, vom adăuga și ceapa și usturoiul pe care le-am tocat destul de finuț, în prealabil. De asemenea, tot acum vom adăuga și ardeiul gras și ciupercile pe care însă, le-am tăiat cubulețe. Vine momentul să adăugăm și pasta, dar și sucul de roșii. Condimentăm tot amestecul cu un vârf de cuțit de busuioc, dar și oregano, sare și piper, după gust. Toate ingredientele se lasă să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, până când sosul se leagă.  
  3. Odată ce sosul este legat, în funcție de preferințe, acesta se poate condimenta cu sare și piper, după gust. 
  4. În acest moment, atât sosul, cât și pastele sunt gata de servit. Servirea se poate face în 2 modalități. Fie amestecat sosul cu pastele, iar deasupra adăugați și puțin parmezan și busuioc, fie pe farfurie așezați pastele, pentru ca ulterior, deasupra, chiar în mijlocul lor, să așezați sosul bologneze, iar apoi să puneți și puțin parmezan ras, dar și busuioc. Indiferent de alegerea făcută, rețeta a ieșit la fel de gustoasă. Poftă bună!   

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

paste bolognese cu pui

Paste bolognese cu parmezan și busuioc

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Nuga cu alune. Un desert ușor de savurat!



Citește și:

Nuga cu alune. Un desert ușor de savurat!

Cheesecake cu caramel. Alege să îi surprinzi pe cei mici!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies