Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de parmigiana de vinete.
Parmigiana este o specialitate din Sicilia. Rețeta clasică are la bază carne tocată, însă se poate adapta ușor cu vinete, pentru un preparat mai fresh perfect pentru această perioadă. Ingredientul de bază este, însă, parmezanul, care se pune din belșug în această rețetă. Chef Roxana Blenche a pregătit rețeta sa de parmigiana de vinete și a împărtășit întregul proces cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de parmigiana de vinete a Roxanei Blenche
Ingrediente:
- 4 vinete mari;
- 500 g de făină;
- 10 g de sare;
- 10 g de piper negru;
- 2 cepe;
- 3 căței de usturoi;
- 1 kg roşii la conservă;
- busuioc proaspăt;
- mozzarella (stoarsă de zer);
- parmezan ras.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Avem nevoie de 4 vinete mari, pe care le feliem. Într-un bol am pus 500 de grame de făină, cu 10 grame de sare și 10 grame de piper proaspăt măcinat. Amestecăm totul foarte bine.
Hai să trecem și la sos. Într-o tigaie punem 100 de ml de ulei de măsline. Adăugăm ceapa cu usturoiul și călim cu puțină sare. După care luăm roșiile din conservă. Le zdrobim în mână sau cu o furculiță adăugăm piper negru proaspăt măcinat și busuioc proaspăt. Lăsăm să fiarbă pe foc 15 minute. Avem nevoie de o tavă. Punem suc de roșii la bază, adăugăm vinetele. Le așezăm așa ca un pat, după care punem sucul de roșii din nou, mozzarella scursă de zer, parmezan ras și busuioc proaspăt. Repetăm aceste straturi în funcție de cât de înaltă este tava. La final se pune suc de roșii din belșug, se pune mozzarella scursă, parmezan, busuioc proaspăt și un fir de ulei de măsline. La cuptor avem nevoie de 180 de grade. Punem parmigiana în cuptor și o lăsăm 35-40 de minute. La final o scoatem afară, răzuim parmezan deasupra și acesta este rezultatul final. De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat. ”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.