Acest parfait este reteta perfecta pentru ca poate fi pregatit in avans.
Ingrediente
500g fructe de padure
4 galbenusuri de ou
75g zahar pudra
285g smantana pentru frisca
Pentru compot
250g de fructe de padure inghetate
50ml de lichior de coacaze
1 bat de scortisoara
3 cuisoare
1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
1. Pune fructele intr-o tigaie si incalzeste. Intre timp, bate galbenusurile cu zaharul cu un mixer, deasupra unei tavi cu apa calda, pana cand obtii o compozitie pufoasa, dula in volum.
2.
Fa piure jumatate din fructele gatite si adauga-le in amestecul de oua. Lasa la racit. Bate crema pana cand isi pastreaza forma, adauga restul de fructe. Acopera cu o folie alimentara si ingheata pentru 5 ore.
3. Pentru compot, incalzeste toate ingredientele, amesteca si raceste. Indeparteaza scortisoara si cuisoarele si serveste cu parfait-ul.
sursa
Ingrediente
500g fructe de padure
4 galbenusuri de ou
75g zahar pudra
285g smantana pentru frisca
Pentru compot
250g de
fructe de padure inghetate
50ml de lichior de coacaze
1 bat de scortisoara
3 cuisoare
1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare 1. Pune fructele intr-o tigaie si incalzeste. Intre timp, bate galbenusurile cu zaharul cu un mixer, deasupra unei tavi cu apa calda, pana cand obtii o compozitie pufoasa, dula in volum.
2. Fa piure jumatate din fructele gatite si adauga-le in amestecul de oua.
Lasa la racit. Bate crema pana cand isi pastreaza forma, adauga restul de fructe. Acopera cu o folie alimentara si ingheata pentru 5 ore.
3. Pentru compot, incalzeste toate ingredientele, amesteca si raceste. Indeparteaza scortisoara si cuisoarele si serveste cu parfait-ul.
sursa