Roxana Blenche a explicat cum pregătește papricaș de pui și care sunt ingredientele.
Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, cum pregătește papricaș de pui, care sunt ingredientele de care are nevoie, iar mai întâi începe cu puiul pe care îl taie fâșii, le adaugă în tigaie, pe foc, cu ulei, sare și boia.
Ingrediente:
- Piept de pui
- Ulei
- Sare
- Ceapă
- Boia
- Piper măcinat
- Jumătate ardei capia
- O linguriță pastă de tomate
- 2 frunze de dafin
- Paste
- 2 linguri făină
- Apă
- 400 g smântână
- Pătrunjel
„Hai să facem un papricaș de pui, cu ardei capia și pastă de tomate. Este foarte simplu de făcut, ușor și gustos. Avem nevoie de piept de pui, feliat subțire, mergem cu tigaia pe foc, punem ulei, sare și prăjim pieptul de pui. Luăm ceapa și o tocăm mărunt. Eu folosesc două cepe mari. Acum adăugăm boia, piper măcinat, după care adăugăm ceapa. Călim în continuare pentru aproximativ 10 minute ingredientele împreună.
Cum pregătește Roxana Blenche sosul pentru papricașul de pui?
Pentru sos, Roxana adaugă o linguriță de pastă de tomate, două frunze de dafin, apă și lasă totul la fiert. Ulterior, bucătarul fierbe pastele într-un vas, adaugă două linguri de făină, peste care pune apă și adaugă smântână, iar întreaga compoziție vine turnată peste tocăniță.
Scoate pastele în tigaie, iar ulterior vine cu papricaș deasupra și pătrunjel ras. „Adăugăm o linguriță de pastă de tomate, două frunze de dafin și apă, după care lăsăm totul să fiarbă foarte bine. Acum punem pastele la fiert. Într-un vas punem două linguri de făină peste care punem puțină apă, amestecăm, iar acum amestecăm smântâna, 400 g de smântână cu compoziția de făină și adăugăm acum în tocăniță.