Chef Ștefan Popescu a explicat cum pregătește papanașii în tigaie.
Chef Ștefan Popescu, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din țară, prezent și în cadrul unui show culinar săptămânal, reușește întotdeauna să surprindă prin rețetele sale, aducând în fața publicului gusturi inedite. Din câteva ingrediente, pentru un mic dejun, prânz sau cină delicioasă, acesta reușește întotdeauna să aducă mai aproape gustul tradițional, însă nici cele exotice nu sunt pe departe, atunci când dispune de mai mult timp în bucătărie. Când vine vorba de trucuri mărunte pe care ar trebui și noi să le știm, nu le trece cu vederea, astfel, timpul petrecut în bucătărie e mult mai simplu și ușor de
Cum pregătește chef Ștefan Popescu papanașii în tigaie?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De această dată, chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește papanașii acasă, în tigaie, având nevoie doar de câteva ingrediente la îndemână. Brânză de vaci, un ou, zahăr, zahăr vanilat, coajă de lămâie, griș, praf de copt și unt, iar după ce aluatul este realizat, face biluțe pe care le coace în tigaie. Aceștia sunt serviți cu gem după bunul plac, fiind o adevărată delicatesă.
Ingrediente:
- 250 g brânză de vaci bine scursă
- 1 ou mare
- 2 linguri zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- Coajă rasă de la o lămâie
- 1 praf de sare
- 3 linguri de griș
- 3 linguri făină (+extra pentru modelat)
- ½ linguriță praf de copt
- 1 linguriță de unt
„ Papanași moldovenești sau papanași simplii la tigaie pentru că așa îmi place să le zic. Brânza de vaci bine scursă, un ou, zahăr, lămâie rasă, un vârf de sare, zahăr vanilat, am pus făină și am pus un praf de copt. Se lasă 10 minute pentru a fi modelați ușor. Papanașii au absorbit umiditatea și acum e momentul să-i facem. Luăm făină pe mână, facem o biluță și o aplatizăm.