Pâinea cu cartofi și brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pâine cu cartofi și brânză.
Rețetă de Pâine cu cartofi și brânză
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră și 20 de minute
Timp de preparare - 40 de minute
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta este pentru 6 persoane
Citește și: Gustările – prieteni sau dușmani ai nutriției? Cum să faci alegeri sănătoase între mese
Citește și: Panna Cotta cu mango. Gustă și tu savoarea proaspătă de mango!
Ingrediente
- 5 linguri de ulei
- 250 ml de lapte călduț
- 2 lingurițe de zahăr
- Sare
- 150 g de unt topit și ulterior răcit
- 500 g de făină
- 200 g de piure de cartofi, la plic
- 200 g de brânză, la alegere
- 3 ouă
- 7 g de drojdie uscată sau 20 g de drojdie proaspătă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam- stirilekanald.ro
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să aducem robotul de bucătărie. În acesta vom adăuga următoarele ingrediente, după cum urmează: cele 5 linguri de ulei, cele 250 ml de lapte călduț, în care ați dizolvat în prealabil cele 2 lingurițe de zahăr, dar și sarea după gust, urmând ca următorul ingredient să fie cele 150 g de unt topit și ulterior răcit, deasupra cernem și 500 g de făină pe care am amestecat-o în prealabil cu cele
- Acum că aluatul nostru este pregătit, îl veți transfera într-un bol de dimensiuni mai mari pe care l-ați uns în prealabil cu puțin ulei, ulterior îl veți acoperi și-l veți lăsa deoparte la crescut, la temperatura camerei, până în momentul în care observați că și-a dublat volumul. Odată ce acest lucru a avut loc, veți transfera aluatul pe o suprafață plată, îl veți mai frământa încă puțin, iar ulterior îl veți tăia în părți cât se poate de egale, destul de mici, asemănătoare cu cele din imagine. Acestea se vor rotunji sub formă de bilă, iar într-o tavă de cuptor pe care ați așezat hârtie de copt, le veți așeza rând pe rând, cu o mică distanță între ele. Procesul se repetă pentru toată compoziția realizată. Pâinicile se vor unge cu gălbenuș de ou, pe care l-ați bătut puțin cu lapte în prealabil, iar deasupra puteți presăra și diverse semințe, după preferințe, sau verdețuri.
- Acum că este gata preparatul nostru, vom introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute, sau până în momentul în care observăm că pâinicile noastre sunt coapte și rumenite.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa să se mai răcească puțin, ulterior vom scoate și pâinicile din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.