Pâine cu cartofi și brânză. O idee perfectă pentru un preparat consistent!

retete de gustare

Pâine cu cartofi și brânză

Pâinea cu cartofi și brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pâine cu cartofi și brânză.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Pâine cu cartofi și brânză, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pâine cu cartofi și brânză

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră și 20 de minute 

Timp de preparare - 40 de minute 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane 

Citește și: Gustările – prieteni sau dușmani ai nutriției? Cum să faci alegeri sănătoase între mese

retete de platouri
Pâine cu cartofi și brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Panna Cotta cu mango. Gustă și tu savoarea proaspătă de mango!

Ingrediente  

  •  5 linguri de ulei 
  • 250 ml de lapte călduț 
  • 2 lingurițe de zahăr 
  • Sare 
  • 150 g de unt topit și ulterior răcit 
  • 500 g de făină 
  • 200 g de piure de cartofi, la plic 
  • 200 g de brânză, la alegere 
  • 3 ouă 
  • 7 g de drojdie uscată sau 20 g de drojdie proaspătă 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Tensiuni aprige în Casa iubirii! Dorobanțu ia o decizie radicală în privința Virginiei: "Zici că am dat foc la bombă!" Ce se întâmplă între cei doi tineri- kanald.ro

Citește și: Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam- stirilekanald.ro

retete pentru aperitiv
Pâine cu cartofi și brânză[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să aducem robotul de bucătărie. În acesta vom adăuga următoarele ingrediente, după cum urmează: cele 5 linguri de ulei, cele 250 ml de lapte călduț, în care ați dizolvat în prealabil cele 2 lingurițe de zahăr, dar și sarea după gust, urmând ca următorul ingredient să fie cele 150 g de unt topit și ulterior răcit, deasupra cernem și 500 g de făină pe care am amestecat-o în prealabil cu cele
    200 g de piure de cartofi, la plic, deasupra spargem și cele 3 ouă, cele 200 g de brânză, la alegere, pe care ați sfărâmat-o în prealabil, iar într-un final adăugăm și cele 7 g de drojdie uscată. În cazul în care alegeți să utilizați drojdie proaspătă, ar trebui să o amestecați cu zahărul menționat anterior, și să o dizolvați în puțin lapte călduț, tot din cantitatea menționată la ingrediente.
    Toate aceste ingrediente se mixează cu ajutorul robotului de bucătărie, setat la programul pentru aluat, până în momentul în care veți obține un aluat cât mai neted și elastic cu putință, care bineînțeles că nu se va mai lipi de vasul robotului de bucătărie, dar nici de mână. 
  2. Acum că aluatul nostru este pregătit, îl veți transfera într-un bol de dimensiuni mai mari pe care l-ați uns în prealabil cu puțin ulei, ulterior îl veți acoperi și-l veți lăsa deoparte la crescut, la temperatura camerei, până în momentul în care observați că și-a dublat volumul. Odată ce acest lucru a avut loc, veți transfera aluatul pe o suprafață plată, îl veți mai frământa încă puțin, iar ulterior îl veți tăia în părți cât se poate de egale, destul de mici, asemănătoare cu cele din imagine. Acestea se vor rotunji sub formă de bilă, iar într-o tavă de cuptor pe care ați așezat hârtie de copt, le veți așeza rând pe rând, cu o mică distanță între ele. Procesul se repetă pentru toată compoziția realizată. Pâinicile se vor unge cu gălbenuș de ou, pe care l-ați bătut puțin cu lapte în prealabil, iar deasupra puteți presăra și diverse semințe, după preferințe, sau verdețuri. 
  3. Acum că este gata preparatul nostru, vom introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute, sau până în momentul în care observăm că pâinicile noastre sunt coapte și rumenite.  
  4. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa să se mai răcească puțin, ulterior vom scoate și pâinicile din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

paine cu cartofi si branza
Pâine cu cartofi și brânză[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gustările – prieteni sau dușmani ai nutriției? Cum să faci alegeri sănătoase între mese

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Elton John, dezvăluiri emoționante despre boala care i-a afectat vederea: „Nu mai pot vedea nici măcar un vers”

Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă

Neslihan Atagul, protagonista serialului Dragoste infinită, apariție spectaculoasă în a șaptea lună de sarcină! Iată cum arată viitoarea mămică

Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies