Nuga cu alune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de nuga cu alune.
Rețetă de nuga cu alune
Rețeta delicioasă de nuga cu alune, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de nuga cu alune este de 15 minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o oră și 45 de minute
Timp total- 2 ore
Rețeta de nuga cu alune este pentru 6 persoane
Citește și: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Ingrediente – nuga cu alune
- 550 g de miere de albine
- 10 albușuri de ou
- 800 g de alune de pădure + prăjite
- 50 g de cuburi de zahăr
- 150 ml de apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare,
este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- nuga cu alune
- In primul și în primul rând, pentru ca rețeta de nuga cu alune să iasă exact așa cum ne dorim, începem prin a pune mierea la bain-marin, acolo unde o vom lăsa pentru aproximativ 45 de minute, timp in care așteptăm ca aceasta să devină lichidă, moment în care vom adăuga și albușurile de ou.
- Acum ne vom ocupa de zahăr și de apă, doua ingrediente pe care le vom pune pe foc pentru aproximativ 10 minute, într-o oală de dimensiuni potrivite. Vom prepara un sos delicios pentru rețeta noastră de nuga cu alune. În momentul în care sosul nostru va începe să facă bule, dar și să se dezlipească de pe pereții vasului, vom adăuga peste acesta și amestecul de miere cu albușuri. Acestea se vor amesteca bine de tot împreună, continuu, iar abia apoi vom adăuga și alunele de pădure si cele prăjite și vom mai amesteca conținutul nostru, pentru încă 30 de minute
- în continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni potrivite, fie pătrată fie dreptunghiulară, în care vom așeza hârtie de copt, iar încet, încet, vom turna compoziția noastră de nuga preparată. Aceasta trebuie să se lase să se întărească, timp de aproximativ 12 ore. După acest interval de timp, nuga noastră cu alune este gata, motiv pentru care o putem tăia în cubulețe și o putem servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: La ce temperatură se coace friptura de vită. Cum să ajustezi temperatura pentru rezultate excepționale!