Negresă cu alune. Cea mai simplă rețetă, dar totodată și cea mai gustoasă!

retete de gustare

Negresă cu alune

Negresa cu alune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Negresă cu alune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Negresă cu alune, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Negresă cu alune

Rețeta delicioasă de Negresă cu alune, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Negresă cu alune este de 30 de minute 

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Rețeta de Negresă cu alune este pentru 6 persoane 

negresa cu alune
Negresă cu alune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Negresă cu alune

  • 5 ouă, la temperatura camerei 
  • 200 g de unt, la temperatura camerei 
  • 2 linguri de unt de arahide 
  • 300 g de zahăr granulat 
  • 250 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 4 linguri de pudră de cacao 
  • 100 g de alune 
  • 300 g de făină 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • sare 
  • 100 g de ciocolată 
  • 100 g de alune 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Negresă cu alune[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Mod de preparare- Negresă cu alune

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de negresă cu alune, este să aducem un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom adăuga, pentru început, zahărul granulat, untul, la temperatura camerei, untul de arahide, laptele, la temperatura camerei, dar și pudra de cacao. Vom amesteca toate aceste ingrediente cu ajutorul unei spatule astfel încât să obținem la final o compoziție fără cocoloașe. 
  2. Transferăm compoziția într-o oală de dimensiuni potrivite, pentru ca ulterior să o așezăm pe foc și să amestecăm continuu, până când va da în primul clocot. Atunci este momentul să luăm oala de pe foc și să o așezăm într-un vas cu apă rece, și să mai amestecăm în continuare câteva minute, iar ulterior să o lăsăm deoparte pentru a se răci complet. 
  3. Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru început, albușurile de ou, la temperatura camerei, cu un praf de sare până când vom obține o spumă
    densă, iar abia apoi vom adăuga și gălbenușurile pe care le vom mixa timp de aproximativ un minut. 
  4. În continuare, peste compoziția de cacao, o vom adăuga și pe cea cu albușuri și gălbenușuri, și vom amesteca astfel încât să se încorporeze frumos. Abia acum a venit momentul să adăugăm și făina pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt, amestecuri pe care le vom încorpora împreună. 
  5. Odată încorporate, vom adăuga în această compoziție și alunele pe care le-am zdrobit în prealabil și vom amesteca cu ajutorul unei spatule astfel încât să se încorporeze în compoziție. 
  6. Într-o tavă de cuptor, care am așezat deja hârtie de copt vom pune compoziția de negresă cu alune, iar cu ajutorul unei spatule o vom uniformiza pe toată suprafața sa. Introducem tava la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 °C.  
  7. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa să se răcească complet negresa, iar ulterior o vom glazura cu ciocolata topită, iar deasupra vom mai presăra câteva alune zdrobite. Vom lăsa să se întărească ciocolata, vom îndepărta hârtia de copt de pe negresă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Negresă cu alune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hummus cu lipie. Potrivit pentru un mic dejun rapid!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Bomboane Raffaello. Speciale pentru iubitorii de nucă de cocos!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Ce discuții poartă Teodora și Moldo în camera roșie? „Pur și simplu și eu am realizat că ne simțim fără presiune.”

Andreea Mantea, anunț important pentru concurenți! „În această Gală, părăsește Casa iubirii...” Aflați ce reacții se vor stârni și ce se va întâmpla duminică, 8 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies