Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură. Ușor de preparat și chiar mai ușor de mâncat!

retete de gustare

Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură

Mini tartele cu cremă de frișcă și zmeură se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cine a inventat baclavaua. Misterul deliciului oriental, între tradiție și creație!

mini tarte cu crema de frisca si zmeura
Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea. O surpriză plăcută pentru cei dragi!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

retete pentru desert
Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 250 g de unt
  • 3 ouă
  • 3 lingurițe de zahăr
  • un pliculeț de praf de copt
  • 350 g de făină
  • Sare
  • o esență de vanilie

ingrediente pentru frișcă

Citește și: Horoscop pentru miercuri, 10 decembrie 2025: Un semn zodiacal renunță la prietenii toxici- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

  • 200 ml de frișcă lichidă
  • 200 g de smântână
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • o esență de vanilie
  • o lingură și jumătate de coajă rasă de lămâie

ingrediente pentru decor

  • Zmeură proaspătă
  • Zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți

să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tarte cu zmeura
Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, sau chiar în bolul mixerului automat, în cazul în care dețineți unul, începeți prin a adăuga untul rece, direct din frigider, pe care l-ați tăiat în prealabil în cubulețe, ouăle pe care le ați bătut
    înainte spumă, dar și zahărul. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine pentru a se omogeniza, iar ulterior vom adăuga peste acestea și pliculețul de praf de copt, un praf de sare, esență de vanilie, dar și făina, cernută, însă adăugată treptat, timp în care vom continua să amestecăm astfel încât toate ingredientele să se omogenizeze uniform.
  2. Imediat apoi, pe o suprafață plată vom pune puțină făină și vom răsturna aluatul pentru ca ulterior cu ajutorul unui sucitor să întindem o foaie nici prea groasă, dar nici prea subțire, iar cu ajutorul unui pahar sau direct cu o formă pentru tarte, vom începe sa formăm tartele noastre, una câte una. Ulterior, pe fiecare formă pentru tarte vom așeza hârtie de copt, iar ulterior fiecare bucată de aluat în parte, o așezăm în formă și tăiem, dacă este cazul, surplusul de aluat. Din loc în loc vom înțepa aluatul cu o furculiță, iar ulterior, cât timp pregătim frișca, vom pune tava în frigider.
  3. Așadar, acum ne vom ocupa de prepararea cremei de frișcă, motiv pentru care cu ajutorul tot a unui mixer, vom amesteca frișca lichidă și smântâna, toate reci, direct din frigider, cu zahărul, până când vom obține o consistență spumoasă, exact ca la o frișcă. La final abia vom adăuga în frișca noastră și coaja rasă de lămâie, dar și esența de vanilie, și vom mai amesteca încă puțin astfel încât aceste arome să se încorporeze în frișca rezultatul. Frișca se va pune în frigider pentru minim o oră.
  4. Acum că ne-am ocupat și de crema noastră de frișcă, tot ce mai trebuie să facem este să coacem tartele, motiv pentru care, vom scoate tava din frigider, și o introducem în cuptorul preîncălzit la 180 °C până când vom observa că marginile tartele noastre vor deveni aurii, iar atunci vom scoate tava din cuptor și vom lăsa tartele deoparte să se răcească.
  5. După ce tartele noastre delicioase s-au răcit complet, vom pune frișca peste acestea și le vom decora cu bucăți de zmeură proaspătă, peste care vom presăra și puțin zahăr pudră, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum să faci salată de boeuf vegană. Cu ce poți să faci maioneza

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Noul primar general al Capitalei, Ciprian Ciucu, dezvăluiri inedite legate de copilăria sa! Cum a crescut acesta și ce lipsuri a resimțit cel mai tare? "Am simțit nevoia să îmi depășesc condiția!"

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies